Haberler

Silvan'da İş Bırakma Eylemi

Silvan Barajı gövde inşaatında çalışan işçiler, maaş alamadıkları ve bazı işçilerin işten çıkarıldığı gerekçesiyle iş bıraktı.

Silvan ilçesinde yapımı devam Silvan Barajı'nın gövde inşaatında çalışan işçiler, maaş alamadıkları ve bazı işçilerin işten çıkarıldığı gerekçesi ile iş bırakma eylemi yaptı.

Baraj şantiyesinin girişinde bir araya gelen işçiler, aylardır maaş alamadıklarını, bazı arkadaşlarının da gerekçesiz işten çıkarıldığı iddiasıyla iş bıraktı. İşçiler adına açıklama yapan Yaşar Korkutan, barajda Trabzon, Eskişehir, Uşak  ve başka illerden işçi getirip çalıştırıldığını, belirterek, "Çatışmalı dönemlerde başka illerden kimse gelip çalışmıyordu. Köy halkı olarak bizler çalışıyorduk. Şimdi çözüm süreci başladı, çatışmalar bitti. Yetkililer başka illerden işçi getirip burada çalıştırıyorlar, bizim de işimize son veriyorlar. Biz burada insanca çalışmak istiyoruz" dedi.

Dört aydır maaş almadıklarını, kırk kişinin de işten çıkartıldığını savunan Korkutan, istekleri yerine getirilene kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

Açıklamanın ardından işçiler 10 dakikalık oturma eyleminin ardından  dağıldı.

Yetkililer ise konuyla ilgili açıklama yapmadı. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Silvan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title