Haberler

Silvan'da Husumetli Aileler Barıştırıldı

Aralarında husumet bulunan Keskin ile Tanvar aileleri verilen barış yemeğinde barıştırıldı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde aralarında husumet bulunan Keskin ile Tanvar aileleri verilen barış yemeğinde barıştırıldı.

Silvan ilçesine bağlı Sağlık köyünde verilen barış yemeğine BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Silvan Belediye Başkanı Fadıl Erdede, BDP Silvan İlçe Başkanı Kerem Canpolat, BDP Diyarbakır, Batman ile Silvan, Hazro ilçe ve Bayrambaşı belde yöneticileri, sivil toplum kuruluşları, köy ve mahalle muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Keskin ve Tanvar aile fertleri bir araya getirilerek, köy meydanında bulunan camide el sıkışarak barıştırıldı.

Yemek öncesi konuşan Aydoğan, barış kararı alan her iki ailenin fertlerini kutlayarak, "Çünkü hem siyasal hem de toplumsal meseleler de en zor olan barışmaktır. Ailelerimizin aldığı barış kararını parti olarak önemsiyoruz. Bu kararın halkımıza ve köyümüze hayırlı olmasını diliyoruz. Barış kararın da aracı olanlara da teşekkür ediyoruz" dedi.

Keskin ailesi fertlerinden Ekrem Keskin de "Bu işin ne erkeklerle ne de dünya malı ile sonuçlanacağına inandık. Bir olmuş iki olmasın. Bizler bunu bitirelim diyerek barış kararının alınmasında emeği geçen tüm herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

BDP Silvan ilçe örgütünün girişimleri sonucu Sağlık köyünde bir ay önce şizofren hastası olduğu belirtilen Zeki Tanvar'ın eşini ve kardeşinin bacanağını öldürmesi sonucu Tanvar ve Keskin ailesi arasında başlayan husumet verilen barış yemeğiyle sona erdi.. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Nursel Aydoğan Diyarbakır Silvan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title