Haberler

Silvan'da Çatışma: 1 Şehit, 4 PKK'lı Ölü

Güncelleme:

Diyarbakır'da Teröristlerce Açılan Taciz Ateşi Sonrası Çıkan Çatışmada 1 Er Şehit Oldu. 4 Terörist Ölü Ele Geçirildi.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki Bağdere Jandarma Karakoluna terör örgütü PKK üyelerince açılan taciz ateşi sonrası çıkan çatışmada 1 er şehit oldu, 1 er yaralandı, 4 terörist ölü ele geçirildi.

Taciz ateşinin ardından çıkan çatışmada 1 er şehit düştü, 1 er yaralandı.

Çatışmada 4 terörist ölü ele geçirildi.

Alınan bilgilere göre, akşam saatlerinde ilçeye 18 kilometre uzaklıkta bulunan Çatakköprü ve Bağdere jandarma karakollarına PKK'lı bir grup terörist tarafından ateş açıldı.

Alınan bilgilere göre, olay akşam saatlerinde meydana geldi. Diyarbakır karayolu üzerindeki Bağdere jandarma karakoluna bir araç yanaştı. Girişte nöbet tutan asker, araçtan inerek karakola doğru yürümeye başlayan şahıslardan şüphelendi. 'Dur' ihtarı üzerine PKK'lı oldukları öğrenilen şahıslar kıyafetlerinin altındaki silaha sarıldı. Bunun üzerine nöbetçi asker şahısları taradı. Çatışma sırasında teröristlerden biri nöbetçi kulübesine el bombası fırlattı. Olayda nöbetçi kulübesindeki asker şehit olurken, 1 asker de yaralandı. Karakola saldıran 4 terörist de ölü ele geçirildi. Yaralı asker, helikopterle Diyarbakır Askeri Hastanesi'ne kaldırıldı.

BAĞDERE'DEKİ SALDIRININ DETAYLARI

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 1 askerin şehit olduğu 5 teröristin öldürüldüğü saldırının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Saldırganlar ile karakol arasında kalan köydeki bakkal, petrol tesisi ve bazı evlerin cam ve duvarlarına kurşun isabet etti. Gece yaşanan çatışmanın izleri sabah ortaya çıkarken çatışma ortasında kalanlar kurşunlardan korunmak için duvar diplerine yattı.

Diyarbakır-Silvan karayolu üzerinde bulunan Bağdere Jandarma Karakolu'na yapılan saldırıdan sonra yaşanan çatışmalardan en çok Bağdere sakinleri etkilendi. Karakolun karşısında bulunan bir petrol istasyonu ve önündeki araçlar kurşunların hedefi oldu. Çatışma sırasında istasyonda bulunan üç kişi canlarını zor kurtardı. Petrol sahibi Abidin Akay, oğlu ve yeğeninin ölümden döndüğünü söyledi. Petrole, üç yandan atılan kurşunların isabet ettiğini anlatan Akay, büyük zarar gördüğünü söyledi. Yeğeninin çatışma sırasında duvar dibine uzanarak canını kurtardığını anlatan Akay, petrolde kalan iki biçerdöver çalışanının da canlarını kurtarmak için arka odalara uzandığını dile getirdi.

Petrolün önünde bulunan bir greyder, iki minibüs, bir taksi ve bir iş makinesinin camları kırıldı, tekerlekleri patladı. Yine karakolun önünde bulunan köy bakkalının bütün camları yerle bir oldu. Teröristlerin taciz ateşi için kullandığı tümsekleri ateş altına alan askerlerin sıktığı kurşunlar köyün ortasında bulunan karayolu levhasını da deldi.

Karakola gönderilen zırhlı araçlar çevrede güvenliği sağlarken teröristlerin saldırıda kullandığı araçta yüzlerce kurşun izi göze çarpıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

İsrail'den yeni ateşkes hamlesi! Mısır ve Katar'a teklif iletti

İsrail'den yeni ateşkes hamlesi! Mısır ve Katar'a teklif iletti

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

title