Haberler

Silopi Elektrik Üretim Şirketinde İş Bırakma Eylemi

Şırnak'ın Silopi ilçesinde bulunan Silopi Elektrik Üretim Şirketi'nde çalışan yaklaşık 400 işçi iş bırakma eylemine girdi.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde bulunan Silopi Elektrik Üretim Şirketi'nde çalışan yaklaşık 400 işçi iş bırakma eylemine girdi. Elektrik Üretim Şirketi'nin faaliyetleri geçici olarak durdu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 9 Mart 2013 tarihinde açılışı yapılan CEYTAŞ Elektrik Grubu'na ait Silopi Elektrik Üretimi Şirketi'nde çalışan işçiler, maaş farkları yüzünden iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Eylemin sonra ermesi için aralarında Silopi Kaymakamı Suat Demirci, AK Parti Şırnak İl Başkanı Mehmet Demir'in de bulunduğu heyet, termik santralin içinde iş bırakan işçilerle görüşmek istedi ancak işçiler termik santrallerin yetkilileri haricinde kimseyle görüşmek istemediklerini ifade etti. İşçiler adına açıklama yapan Hazım Özdemir, iki gündür eylem yapmalarına rağmen yetkililerden herhangi bir sonuç alamadıklarını söyledi. Hazım Özdemir, "Öncelikle belirtmek isteriz ki burada toplanan herkes insandır. Biz 11 Eylül 2013 Çarşamba gününden beri resmi olarak talep dilekçemizi işverene verdik. Onlara talebelerimizin cevap tarihi olarak 16 Eylül 2013 tarihini verdik. 16 Eylül 2013 tarihinde bütün yöre çalışanları talep cevabını beklemek için toplandık. Maalesef üzülerek belirtiyoruz hiçbir muhataba bulamadık. Hak aradığımız bu süreçte hiçbir olumsuz bir hadiseye izin vermedik. Son derece sağduyulu geçen bu hak arama eylemi işveren tarafından adeta yok görülmüştür. Yaklaşık 400 insanı yok gören bu işverenlere yetkili makamlardan nasıl olur da bir tepki gelmemektedir. Bu haklı mücadelemizin ses getirmesi için ilahi birilerinin başının kırılması hatta birinin ölmesini gerekmektedir. Sadece maaşlarımızın düzeltilmesi için yaptığımız bu hak eyleminde devam ediyoruz. Bu haklı mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğimizi belirtmek isteriz. İşverenlerin bizim muhataba alamaması yanı sıra devlet yetkililerinden gelip bizim sorunumuzu dinlememeleri bizi derinden üzmüştür. Kendileri yetmiyormuş gibi güvenlik güçleri santrale sokmaları son derece muammadır. Önce bizimle konuşmalarına daha iyi olacağını bildirmek isteriz" dedi.

Silopi Elektrik Üretim Tesisleri İdari İşler Müdürü Serdar Tarhan ise çalışan bütün işçilerin kendi pozisyonlarına göre maaş aldığını söyledi. Müdür Serdar Tarhan, "Şirketimiz işçilerimizin çalışanlarımızın desteğiyle faaliyetlerini sürdürmektedir. Biz çalışanlarımıza çok değer veriyoruz. Kesinlikle işçiler arasında herhangi bir fark ve ayrı ücret yoktur. Şirketimizde eşit işe eşit ücret verilmektedir Ancak şirketimize yeni işçiler alındığı zaman deneme sürecinden geçerler. Deneme süreci bittiği zaman maaşlarında iyileştirme yaparak eşit işe eşit ücret verilmektedir" diye konuştu. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Şırnak Silopi Eylül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title