Haberler

Silopi'de Özel Liselere İlgi

Silopi ilçesinde dershanelerin özel okullara dönüştürülmesi ile birlikte bu okullara ilgi arttığı bildirildi.

Silopi ilçesinde dershanelerin özel okullara dönüştürülmesi ile birlikte bu okullara ilgi arttığı bildirildi.

Dershanelerin kapatılarak özel okullara dönüştürülmesinin ardından Silopi'de öğrencilerin tercihi bu yöne doğru kaydı.

Özel okullarda öğretmenler ile daha iyi kaynaştıklarını belirten Ahmet Çevik isimli öğrenci, sorunlarını birinci ağızdan çözebildiklerini söyledi.

Seda Yavuz da, Şırnak'ta özel okulların yararlı olacağına inandığını belirterek, "Böyle bir bölgeye özel okul açılması inanılmaz bir yarar sağlayacaktır" dedi.

İlçede faaliyet gösteren özlel okulun müdürü Ali Aytış ise, 55802 sayılı kanuna göre dershanelerin özel okula dönüşme evresinde 1 Nisan'da aldıkları onayla özel liseye dönüştüklerini ve kayıt almaya başladıklarını söyledi.

Dershane öğrencileri ile birlikte kurumlarında 800'e yakın öğrenci bulunduğunu ifade eden Aytış, özel okula dönüştükten sonra kayıtlarında artış yaşandığını belirtti.

Özel liseler hakkında vatandaşları bilgilendirdiklerini kaydeden Aytış, şunları kaydetti:

"Özel okullar bizim için ciddi bir fırsattır. Çünkü üniversiteye gitmenin artık ciddi bir eğitimden geçtiğini biliyoruz. Bunun içinde batı taraflarında olan özel okullar artık yavaş yavaş doğu taraflarına geliyor. Halkımız için insanımız için güzel bir hazinedir diyebilirim. İyi bir faydalanma sürecini başlatmış oluyoruz. Biz dershane olarak dönüştüğümüz için içerik olarak dershane tekniklerimizi kullanacağız."

Kaynak: AA / Yerel

Silopi Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title