Haberler

Şili'de 8.8 Büyüklüğünde Deprem

Şili'de 8.8 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi. Depremin Merkez Üssünün Concepcion Kenti Yakınları Olduğunu Belirtti.

Amerikan Jeolojik Araştırma Kurumu, Şili'nin Concepcion kenti yakınlarında bu sabah meydana gelen depremin büyüklüğünü 8.8'e yükseltti.Merkez, ilk açıklamasında depremin büyüklüğünün 8.3 olarak hissedildiğini bildirmiş, daha sonra büyüklüğün 8.5'e olduğunu bildirmişti.

TSİ 08.43'te meydana gelen depremin merkez üssünün Concepcion'un 90 kilometre kuzeydoğusu olduğu ve depremin yerin 55 kilometre altında meydana geldiği kaydedildi.Deprem, merkez üssünün kuzeyinde bulunan başkent Santiago'da da şiddetli olarak hissedildi.

SANTİAGO 1.5 DAKİKA SALLANDI

Şili'de bugün meydana gelen 8.8 büyüklüğündeki deprem sırasında başkent Santiago'daki binaların 1.5 dakika sallandığı bildirildi.

DEVLET BAŞKANI: "EN AZ 47 KİŞİ ÖLDÜ"

Şili Devlet Başkanı Michelle Bachelet, bugün meydana gelen 8.8 büyüklüğündeki depremde en az 47 kişinin öldüğünü bildirdi.

Ülkeyi sarsan depremin ardından afet durumu ilan eden Bachelet, felakette en az 47 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

SANTİAGO HAVAALANI KAPATILDI

Bu arada, Brezilya ve Peru'daki havayolları yetkilileri, ülkenin başkenti Santiago'daki uluslararası havaalanının kapatıldığını ve yeni bir duyuruya kadar tüm uçuşların iptal edildiğini söyledi.

ELEKTRİK VE TELEFON HATLARI KESİLDİ

Yetkililer, Şili'nin orta kesimlerine çok büyük zarar verme kapasitesine sahip depremden sonra binaların yıkıldığını, elektrik ve telefon hatlarının kesildiğini söyleyerek, depremin verdiği hasarın boyutunu tahmin etmenin zor olduğunu ifade etti.

Bu arada Amerikan Jeolojik Araştırma Kurumu, depremin merkez üssünün Santiago'nun 325 kilometre güneybatısı ve Concepcion kentine 115 kilometre uzaklıkta olduğunu belirterek, depremin yerin 35 kilometre altında meydana geldiğini duyurdu. İlk açıklamalarda, depremin merkez üssünün Concepcion'ın 90 kilometre kuzeydoğusu olduğu ve yerin 55 kilometre altında meydana geldiği kaydedilmişti.

ŞİLİ KIYILARINDA YIKICI ETKİ YARATABİLECEK TSUNAMİ

Amerikan Jeolojik Araştırma Kurumu, Şili'de bugün meydana gelen depremin, merkez üssü yakınlarındaki sahil boyunca yıkıcı etki yaratabilecek tsunami oluşturduğunu bildirdi.

Kurum, deniz seviyesinde kaydedilen değerlerin tsunami oluştuğunu gösterdiğini belirterek, tsunaminin depremin Şili'deki merkez üssü yakınlarındaki sahil boyunca yıkıcı etki yaratabileceğini, ayrıca daha uzak kıyılar için tehdit oluşturabileceğini kaydetti. Depremden sonra Şili, Peru, Kolombiya, Panama, Kosta Rika ve Antartika için tsunami alarmı verilmişti.

DEPREM ARJANTİN'DE DE HİSSEDİLDİ

Depremin Arjantin'den de hissedildiği bildirildi.Öte yandan ABD batı kıyıları tsunami uyarı merkezi, ABD ve Kanada'nın batı kıyıları boyunca tsunami olmasının beklenmediğini, ancak yine de durumun yakından takip edildiğini açıkladı.

JAPONYA'DAKİ DEPREM

Japonya'nın güneyindeki Okinava Adası açıklarında TSİ 22.31'de meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki depremden sonra yapılan tsunami uyarısı kaldırıldı, iki bölgedeki su borusu çatlağı dışında bir zarar tespit edilmediği bildirildi.

Japon Meteroloji Ajansı'ndan yapılan açıklamada, depremin Okinava ve yakındaki küçük adaları etkilediği belirtilerek, özellikle Okinava kıyıları için yapılan tsunami uyarısının da kaldırıldığı kaydedildi.Okinava polis yetkilileri de deprem sırasında can kaybı veya önemli bir maddi zarar meydana gelmediğini, sadece iki ayrı bölgede su borularının çatladığı yönünde ihbar aldıklarını söyledi.

ABD Jeolojik Araştırma Kurumu, söz konusu depremin büyüklüğünü 7,3 olarak vermişti. Aktif deprem kuşağında yer alan ülkelerden biri olan Japonya'nın Kobe kentinde 1995 yılında meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremde yaklaşık 6400 kişi hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi 38,78 lira, enflasyon beklentisi ise 43,64 lira oldu

Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi 38,78 lira, enflasyon beklentisi ise 43,64 lira oldu

Ali Koç mu Aziz Yıldırım mı? Acun Ilıcalı da safını belli etti

Ali Koç mu Aziz Yıldırım mı? Acun Ilıcalı da safını belli etti

30 yıl hapis cezası verilen Figen Yüksekdağ: Kimsenin yüzü düşmesin, yüreği kararmasın

30 yıl hapis cezası verilen Figen Yüksekdağ: Kimsenin yüzü düşmesin, yüreği kararmasın

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title