Haberler

Silahla Hak Arama Dönemi Bitti

Güncelleme:

Ahmet Türk ve Şerafettin Elçi'nin de bulunduğu heyet Kuzey Irak'ta Barzani'yle görüştü.

"Artık bizim için de sizin için de silah ile çatışarak hak arama dönemi bitmiştir"

Kürt Ulusal konferansının yapılması için aralarında Ahmet Türk ve Şerafettin Elçi' nin de bulunduğu heyeti Kuzey Irak'ın Selahaddin kentinde kabul eden Bölgesel Kürt yönetimi başkanı Mesut Barzani'nin heyete, "Artık bizim için de sizin için de silah ile çatışarak hak arama dönemi bitmiştir.

Demokratik yollarla mücadele verilmelidir"dediği öğrenildi. Heyette yer alan Diyarbakır barosu başkanı Mehmet Emin Aktar, Erbil'de bu yılın sonunda yapılması kararlaştırılan konferansa PKK'nın davet edilip edilmemesinin gündeme gelmediğini, ancak sorunun parçası olan herkesin konferansa katılması konusunda vurgu yapıldığını söyledi.

Demokratik Toplum Kongresinin (DTK) aldığı karar doğrultusunda 3 gün önce Kuzey Irak'a gidip bölgesel Kürt yönetimin başkanı Mesut Barzani ve Başbakanı Berham Salih ile görüşen DTK heyeti Türkiye'ye dönerken, Barzani ile görüşmede önemli konuların ele alındığı belirtildi.

Aralarında DTK'yı temsilen Ahmet Türk, BDP Genel başkan vekili Hamit Geylani, KADEP'i temsilen Şerafettin Elçi, Hak-Par Genel Başkanı Bayram Bozyel, Diyarbakır Baro başkanı Mehmet Emin Aktar ve bazı BDP'li Belediye başkanlarının bulunduğu heyet' ten 6 kişinin önce Barzani ile 1 saat baş başa görüştüğü daha sonra tüm heyetin yemekte bir araya geldiği belirtildi.

Yapılan görüşmelerle ilgili bilgi veren Diyarbakır Barosu Başkanı Mehmet Emin Aktar, görüşmelerin oldukça iyi geçtiğini ifade ederek, "Adına Ulusal Kürt konferansı deyelim yada Kürdistan konferansı diyelim söz konusu konferansın yapılması için görüşmeye gittik.

Konferansın bu yılın sonunda hem Kürtlerin hem de Kürtlerin birlikte yaşadığı halkları temsilen temsilcilerin bulunması konusunu görüştük. Görüşme oldukça iyi geçti. Konferansın Erbil'de yapılması konusunda görüş birliğine varıldı. Konferansa kimin katılacağına yada kimlerin çağrılacağına oluşturulan bir komisyon karar verecek"dedi.

"PKK'NIN KATILIP KATILMAMASI GÜNDEME GELMEDİ"

Baro Başkanı Aktar, bu yılın sonunda Erbil'de yapılması kararlaştırılan Ulusal Kürt konferansına PKK'nın davet edilip edilmeyeceği ile ilgili bir konunun gündeme gelmediğini ancak, sorunun tüm taraflarının katılması konusunun vurgulandığını söyledi.

Mesut Barzani'nin 12 Haziran'da yapılacak olan seçim ile ilgili konuşmadığını belirten Aktar, "Ancak, seçim öncesi Kürtlerin kendi aralarında birlik sağlanmasından duyduğu memnuniyetini dile getirdi. Sayın Barzani, kendileri dahil herkes için artık silah ve çatışma ile hak arama döneminin bittiğini ve demokratik yollarla mücadele verilmesi gerektiğini vurguladı. 1 saatlik görüşmeden sonra heyet olarak yemekte bir araya geldik. Görüşme çok olumlu geçti diyebilirim"diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title