Haberler

Silah Tutan Eller Tuvale Spatula Sallıyor

Aksaray'da polis memurluğu yapan Cihangir Şimşek, boş zamanlarında spatula tekniğiyle yaptığı 100 yağlı boya tabloyu polis merkezinin açılışında sergiledi Şimşek: "Gençlere yaptığım resim çalışmalarıyla sanatın güzelliklerini göstermeye çalışıyorum"

ÖZKAN BEYER - ADEM KOÇAK - Aksaray Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru Cihangir Şimşek, açtığı yağlı boya resim sergisiyle dikkat çekiyor.

AKsaray Trafik Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Şimşek, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında, Hasandağı Polis Merkezi'ne gelen gençlere resim eğitimi veriyor. Bugüne kadar spatula kazıyarak oluşturduğu 100 yağlı boya tablosunu Hasandağı Polis Merkezi'nin açılışında sergileyen Şimşek, çalışmalarıyla polisin işinin sadece suçluları yakalamak olmadığını, sanatsal yönünün de bulunabileceğini gösteriyor.

Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 15 yıl boyunca yağlı boya çalışması yaptığını söyledi.

Adana'da yaklaşık 4 yıl önce ressam Yusuf Şahin'den aldığı derslerle profesyonel anlamda çalışmalar yaptığını belirten Şimşek, "Gerekli eğitimleri aldıktan sonra profesyonel anlamda yağlı boya çalışması yapmaya başladık. Aksaray'a yaklaşık 6 ay önce atandım. Yeni açılan polis merkezimizde SODES kapsamında öğrenci ve gençlere eğitim vereceğiz" dedi.

Hangi meslekten olursa olsun herkesin en az bir sanatla ilgilenmesi gerektiğini vurgulayan Şimşek, resim yapmanın insana huzur verdiğini kaydetti.

Şimşek, yaptığı resim çalışmalarıyla gençlere sanatın güzelliklerini göstermeye çalıştığını dile getirerek,  "Sanatsal faaliyetlerde çocuklarımıza küçücük bir aşı yapmanın verdiği mutluluk içerisindeyiz. Emniyet teşkilatı olarak elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. Bize desteklerini esirgemeyen Sayın Valimize ve Emniyet Müdürümüze teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"Spatula" tekniği

Bugüne kadar 100 yağlı boya çalışmasının bulunduğunu bildiren Şimşek, "En iyi çalışmalarımı burada sergiledim. Yağlı boya çalışmalarını yaparken özel bir yöntem kullanıyorum. Buna 'spatula tekniği' diyorum. Bu teknikle hiçbir fırça darbesi olmadan sadece spatulayla eserlerimi yapıyorum" diye konuştu.

Aksaray Valisi Şeref Ataklı ise emniyet mensuplarının suç önleyici faaliyetlerde bulunmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Gençlerin iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Ataklı, şöyle konuştu:

"Kamuoyunda polisimiz sertlikleriyle anılıyor ancak böyle sosyal projelerini uygulayan polis memurlarımız da var. Bundan memnuniyet duyuyoruz. Bunları daha çok ön plana çıkarmamız lazım. Polisimiz sadece suçlu kovalayan veya yakalayan değil, aynı zamanda sosyal çalışmalara imza atan kişidir." - Aksaray

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Şeref Ataklı Cihangir Aksaray Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title