Haberler

2 Şehidin Kahramanlık Öyküsü! Silah Arkadaşları İçin Can Verdiler

Güncelleme:

Şemdinli şehitleri Onbaşı Muttalip Soylu ve Er Ayhan Erdoğan, Irak'tan gelen teröristleri fark edip ateş açarak tabura sızmayı önledi. Teröristler, verilen karşılık üzerine bölgeden kaçtı.

Hakkari'de önceki gece, havanın da sisli ve yağışlı olmasını fırsat bilen 40 PKK'lı terörist, Irak'taki kamplardan çıkarak, sınıra sıfır noktadaki Şemdinli Ortaklar Tabur Komutanlığı'na saldırmak üzere dağlık alandan Türkiye'ye sızdı. Ancak, taburun güvenliğini sağlayan Hapuşke Askeri Üs Bölgesi'nde nöbet tutan Onbaşı Muttalip Soylu ve Er Ayhan Erdoğan, ağır silah ve roketatarla tabura saldırmayı planlayan teröristleri fark edince ateş açtı.

PKK'LI GRUP ATEŞ ALTINA ALINDI

Teröristlerin de karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Bu sırada taburdan da üs bölgesine takviye birlikler sevk edildi. Kalabalık PKK'lı grup, iki üs bölgesi ile taburdaki askerler tarafından ateş altına alındı.


TABURA SALDIRAMADAN KAÇTILAR

Ancak, teröristlerin açtığı ateş sonucu onbaşı Soylu ve Er Erdoğan şehit oldu. İki kahraman askerin, saldırı planını bozduğu PKK'lılar, geri dönerek bölgeden kaçmak zorunda kaldı.

Yüksekova Taktik Jandarma Sınır Alay Komutanlığı'ndan kalkan Atak taarruz tipi helikopterler, PKK'lıların kaçış güzergâhını bombaladı. Ortaklar Tabur Komutanlığı'ndaki obüs toplar ve havanlar da kaçış güzergâhları olan dağlık ve ormanlık alana mermi yağdırdı. Sabah erken saatlerde, Derecik Komando Tabur Komutanlığı'ndan kalkan Kobra helikopterler belirlenen hedefleri vururken, Sikorsky helikopterlerle de çeşitli noktalara Jandarma Özel Harekat Timleri indirildi. Timler bölgede, hava destekli geniş çaplı operasyon başlattı.

TERHİSLERİNE 28 GÜN KALMIŞTI

Şemdinli'deki saldırıda şehit düşen Onbaşı Muttalip Soylu ile Komando Er Ayhan Erdoğan'ın terhisine 28 gün kala şehit düştüğü öğrenildi. Erdoğan'ın ise izin kullanmadığı için 4 gün sonra terhis olacağı öğrenildi. Şehidin otomobilinin arkasına yazdığı "Vatan için gidiyorum, senin için döneceğim annem" yazısı ise okuyanların yüreklerini dağladı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ayhan Erdoğan Muttalip Şemdinli Irak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
title