Haberler

Şikayetçi Arkeoloğun Görev Yeri Değiştirilmiş

Güncelleme:

Aspendos Antik Tiyatrosu'nda restoranda kullanılan beyaz mermerlerin tarihe dokuya uygun olmadığı gerekçesiyle şikayette bulunan arkeolog Gonca Gülseven'in görev yeri değiştirildi

Aspendos Antik Tiyatrosu'nda restorasyonda kullanılan beyaz mermerlerin tarihi dokuya uygun olmadığı, basamakların yamuk yapıldığı yönünde şikayette bulunan denetimden sorumlu birimde görev yapan arkeolog Gonca Gülseven'in, valiliğin 'bu elemana ihtiyaç bulunmamaktadır' yazılı emriyle görev yerinin değiştirildiği ortaya çıktı.

ŞİKAYETTE BULUNMUŞTU

Antalya'nın Serik İlçesi'nde M.S. 2'nci yüzyılda Marcus Aurelius döneminde inşa edilen Aspendos Antik Tiyatrosu'nda, Antalya Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü tarafından yapılan ihale sonucu uygulanan restorasyonu şikayet eden denetimden sorumlu kurumda görevli arkeolog Gonca Gülseven, şikayeti sonrasında görevinden alındı. Aspendos'un oturakları ve merdivenlerinde kullanılan beyaz mermerlerin tiyatronun koyu gri renkteki aslına uygun olmadığı, tarihi dokuyla uyuşmadığı ve basamakların yamuk restore edildiği yönünde bakanlık başta olmak üzere tüm ilgili birimlere şikayette bulunan Gonca Gülseven, restorasyonun denetiminden sorumlu ve hak edişlerini ödeyen Antalya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Dairesi Başkanlığı (YİKOB) Doğal Kaynaklar Ruhsat ve Kültür Varlıkları Müdürlüğü'nde arkeolog olarak görev yapıyordu.

GÖREV YERİ DEĞİŞTİRİLDİ

Gülseven, restorasyondaki yanlışlıklara ilişkin şikayetleri nedeniyle Antalya Valiliği'nce geçici görevle getirildiği bu görevinden alınarak, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü bünyesindeki Atatürk Evi'ne gönderildi. Gülseven'in nisan ayında gerçekleştirilen görev değişikliğine ilişkin valiliğin yazılı emrinde ise birimde bu elemana ihtiyaç olmadığı şeklinde tek cümle yer aldı.

ODAYA ALINMADI

Görev yeri değişikliğiyle birlikte Gülseven'in yerine başka bir isim atanarak, görev yaptığı masa ve bilgisayar yeni atanan kişiye tahsis edildi. Nisan ayında yapılan bu atamayla birlikte sabah görev yerine geldiğinde odaya alınmadığı öne sürülen Gülseven'in özel eşyalarının kendisine sonradan verildiği, 1 hafta boyunca yeni görev belirtilene kadar odası olmadan mesaisini doldurduğu kaydedildi. Gonca Gülseven, yaşananları doğruladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Antalya Valiliği Marcus Aurelius Güncel Haberler

İsrailli temsilci, Birleşmiş Milletler'in Filistin kararını imha makinesine attı

İsrailli temsilci, Birleşmiş Milletler'in Filistin kararını imha makinesine attı

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken çıkış: Yargı eleştirilemez değildir

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken çıkış: Yargı eleştirilemez değildir

500

Yorumlar (10)

ÇİN MALI BUNLAR:

HİÇ OLMUŞ MU BE? BUNLAR İÇİN TARİHİN HİÇ ÖNEMİ YOK. TAHTADAN DA YAPTIRABİLİRLERDİ. YETER Kİ BİRİLERİNE İHALEYİ VERSİNLER. O MERMERLERİN BİR AN ÖNCE SÖKÜLMESİ LAZIM. ORJİNALİNE UYGUN HALE GETİRECEK EHİL BİR SÜRÜ FİRMA VE USTA VAR, YETER Kİ DOĞRU İHALE ORTAMI HAZIRLASINLAR .

10
6
yanıtYanıtla
Algı Yönetimi:

Restorasyon yaparsın, ama o günün şartlarına uygun şekilde yaparsın. Önce kullanacağın materyale karar verirsin: hakikaten aynı madde mi, aynı desen de mi? Sonra hangi araçlar ile üreteğine bakarsın, nereye kadar moder kesim aletleri ile, nereden sonra o çağa ait alet edavatla yapacağına karar verirsin. Öyle frezeden çıkmış gibi orijinal malzemenin yanına yenisini koyamazsın. Orijinaline yakın şekilde, ancak yeni bir parça olduğunu örtmeyecek şekilde yerleştirirsin, geçmişe nazire yapmazsın

16
0
yanıtYanıtla
BUMIN KAGAN:

BU NE ARKADAS SUCU NE DOGRU SOYLEMEK MI?BU ULKE HERSEYI HAK EDIYOR HAKK IN OLMADIGI YERDE KUFUR VARDIR

13
2
yanıtYanıtla
musti:

Taraf olmayan bertaraf olur. Rte

8
3
yanıtYanıtla
lamba:

Geçen hafta konser bittikten sonra demir sahne iskelesini isciler 1800 yillik Roma mermerlerinin uzerine atiyorlardi ki içim gitti. . hepsini resimledim. . . Sikayet edecegim. . .

7
0
yanıtYanıtla
Hacı hoca ne bilsin tarihi:

Siz bir de bu AKP nin restorasyon konservasyon un yaptıgı mozaik ve sermaik restorasyonları görün. . . Adam Picasso tablosu gibi mozagigi cin aliye çevirmiş. . .

6
0
yanıtYanıtla
MUSTAFA:

vali atamasıyla görev değişikliği AKP OLUYOR DEMEKKİ

4
0
yanıtYanıtla
bıktırdınız artık:

bu modası geçmiş antidemokrat zihniyet 1 Kasım''da gitmeli. . .

4
0
yanıtYanıtla
Algı Yönetimi:

Söz konusu eski eserlerin gelecek nesillere aktarılmasında, mevcudun ''tamamlanması'' statiğini artıracak ise belli şartlar altında yenileme kabul edilebilir. Ancak, bugüne ulaşan eserin eksikliği, geleceğe aktarılması için engel değil ise, bırakın bulunduğu - kurtarıldığı kadarıyla kalsın. Eskisi böyle idi deyip olmayan fonksiyonluğu geri getirmenin lüzumu yok. Tam tersine gelecek için kaygılanıyorsan, yap asma köprüler, yollar vb. o eseri öylece ziyaretçi zararından koru.

3
0
yanıtYanıtla
celal:

yobazların tarih bilgisi sıfır

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title