Haberler

Siirt'te Gelir Testi Uyarısı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Abdulcelil İlbaş, gelir testine başvuru süresinin 30 Eylül 2015'te sona ereceğini bildirdi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Abdulcelil İlbaş, gelir testine başvuru süresinin 30 Eylül 2015'te sona ereceğini bildirdi.

İlbaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, kamuoyunda "torba yasa" olarak bilinen 6552 Sayılı Kanun kapsamında bazı borçların yeniden yapılandırılması çerçevesinde cezalı duruma düşen vatandaşların belirtilen süre içerisinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvurmaları gerektiğini söyledi.

Vatandaşların gelir testiyle gelir seviyelerini belirleyebileceğini ifade eden İlbaş, "Vatandaşlarımızın mağdur duruma düşmemesi için bu uyarımızı mutlaka dikkate almalarını istiyoruz. Çünkü gelir testiyle gelir seviyelerini güncelleyecek vatandaşlarımız, eğer en düşük gelir grubunda ise hiç prim ödemeyecekleri gibi onların birikmiş borçları da silinecek. Gelir testine hiç başvurmayan vatandaşlarımızın bu süreyi kaçırmaması gerekiyor. Vatandaşlar, zorunlu genel Genel Sağlık Sigortasına ilişkin tescil ve borç durumlarını kurumumuzun resmi internet sitesinden görüntüleyebilirler" dedi.

İlbaş, Genel Sağlık Sigortası prim borcu olan vatandaşların prim borcunu yapılandırmaları için SGK'ya son başvuru süresinin 2 Kasım'da, borçlarını yapılandıran vatandaşların ilk taksit ve peşin ödeme süresinin de 30 Kasım'da sona ereceğini kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Sosyal Güvenlik Kurumu Eylül Siirt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title