Haberler

Siirt-Önce Mayın Patladı, Sonra Çatışma Çıktı

Cenazeler Gelmeden Çıkan Çatışmaya Giren 1 Korucu Yaralandı

CENAZELER GELMEDEN ÇIKAN ÇATIŞMAYA GİREN 1 KORUCU YARALANDI

SİİRT'in Pervari ilçesine bağlı Palamutlu ve Tosuntarla köyleri arasında dün gerçekleştirilen saldırıda şehit olan 2 köy korucusunun cenazesine giden vatandaşları taşıyan araç konvoyunun geçtiği yolda mayın patlamasının ardından yine aynı bölgede bulunan Çizmeli yaylasında kıstırılan PKK'lı grup ile çatışma çıktı. Cenazeye giden vatandaşların tanıklık ettiği çatışmada, ilk belirlemelere göre 1 korucu yaralandı. Dünkü saldırıda şehit olan korucuların cenazeleri yaşanan olaylar üzerine ancak saat 15.30 sıralarında ambulanslarla köye getirilirken, cenaze için Palamutlu köyüne gelen araçların yaşanan çatışmanın ortasında kaldıkları ve korku dolu anlar yaşadıkları belirtildi.

Pervari ilçesine bağlı Palamutlu ile Tosuntarla köyleri arasında dün PKK'lı teröristlerin pususuna döşerek şehit olan 2 korucunun cenazesine katılmak için Palumutlu köyüne giden vatandaşları taşıyan yaklaşık 50 araçlık konvoyunun geçişi sırasında PKK'lılar tarafından köy yoluna döşenen mayın uzaktan kumanda ile patlatıldı. Konvoya yol güvenliği için eşlik eden askerleri taşıyan 56.M.0525 plakalı minibüsün geçmesi sırasında meydana gelen patlamada ölen yada yaralanan olmazken, minibüste hasar meydana geldi. Patlamadan sonra patlamamış bir mayının daha tespit edilmesi üzerine yol trafiğe kapatıldı ve konvoydakiler araçlarından inip yürüyerek köye gitti. Bomba uzmanları bölgeye gelerek patlamamış mayın ile ilgili çalışmalar yaparken, aynı bölgede bulunan Çizmeli yaylasında bu kez silah sesleri gelmeye başladı.

ÇATIŞMADA 1 KORUCU AĞIR YARALANDI

Köyde bulunan korucular ve askerler Çizmeli yaylasından gelen silah sesleri üzerine silahlarını alarak dağlık alana doğru giderken, silah sesleri cenazeye katılmak için köye gelenlere korku dolu anlar yaşamasına neden oldu. Cenazeye katılmak için köye sonradan gelen bazı araçlarda bulunan vatandaşların çatışmanın ortasından kalmalarından dolayı korktukları görüldü. Halen zaman zaman devam eden çatışmada ilk belirlemelere göre, 1 köy korucusu ağır yaralandı. PKK'lı bir grubun sıkıştırılması sonucu çatışmanın sürdüğü belirtildi. Mayın ve ardından yaşanan çatışma nedeniyle dün şehit olan 2 korucunun cenazesi ambulanslarla ancak saat 15.30 sıralarında Palamutlu köyüne getirildi. Gün boyu yaşanan olaylar, cenaze törenini izlemek için köye giden basın mensupları tarafından görüntülenirken, yolun trafiğe kapatılması ve ardından yaşanan çatışma nedeniyle araçların halen köy yakınlarında bekletildiği öğrenildi.

Korucuların cenazeleri Pervari Kaymakamı Fırat Çelik ve yüzlerce vatandaşın katıldığı törenden sonra gözyaşları arasında toprağa verildi. Köydeki çok sayıda korucunun çatışma çıkması nedeniyle arkadaşlarının cenazelerine katılmadan çatışma bölgesine gittiği öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Kamu personeli için yeni dönem! Fazla mesai ücreti yok, bunun yerine denkleştirme yapılacak

Kamu personeli için yeni dönem! Fazla mesai ücreti yok, bunun yerine denkleştirme yapılacak

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

title