Haberler

Siirt'in İlk Hacıları Dualarla Uğurlandı

Siirt'ten kutsal topraklara gitmek üzere yola çıkan 92 kişilik ilk hacı kafilesi dualarla uğurlandı.

Siirt'ten kutsal topraklara gitmek üzere yola çıkan 92 kişilik ilk hacı kafilesi dualarla uğurlandı.

Siirt Müftülüğü önünde düzenlenen hacı uğurlama törenine, Siirt Valisi Musa Çolak, Siirt Müftüsü Faruk Arvas, bazı din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Siirt Valisi Musa Çolak, hacı adaylarına seslenerek, şöyle dedi:

"Mübarek ve kutsal bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Sizi kutsal beldelere uğurluyoruz. Öncelikle ne mutlu ki böyle kutsal bir yolculuğa çıkmak sizlere nasip oldu. Bu yolculuğu hayatınız boyunca çok özlediniz ve çok beklediniz. Şükrediyorsunuz ki bu yolculuk bugün nasip oldu, hayırlısıyla kutsal beldelere ulaşacaksınız. Sizleri sevgi, muhabbet, dua ve selamlarla uğurluyoruz. Çok güzel bir arkadaşlıkla gideceksiniz. Hac arkadaşlığı çok önemli. Birbirinizi incitmeyiniz, kırmayınız, bu mukaddes yolculuğun kıymetini iyi bilin. Hac görevinizi yerine getirirken ülkemiz için de bol dua edin. Ülkemizin huzuru, birlik beraberliği ve güzel geleceği için dua edin. Üzerinizde bulunan Türk Bayrağını en iyi şekilde temsil ediniz. Allah yolunuzu açık etsin, sizleri muhabbetle uğurluyoruz."

Siirt Müftüsü Faruk Arvas ise, bu yıl erken hacca gidilmesinin mukaddes mekanların rahat ziyaret edilmesi açısından önemli avantaj olduğunu söyledi.

Arvas, Türk hacılarının giyim kuşam ve örnek davranışları ile Suudi Arabistan yetkilileri tarafından takdir edilmekte olduğunu belirterek,

"Mekke'de, Medine'de diğer Müslüman ülkelerin hacı adayları ile birlikte kaynaşacaksınız. Birçok kişi gitmek istediği halde çeşitli nedenlerden dolayı kutsal topraklara gidemiyor. Cenab-ı Allah sizleri sıhhat, afiyet içinde kazasız belasız kutsal topraklara ulaştırsın. Kutsal topraklarda alışveriş-inci boncukla zamanınızı harcamayınız. Zamanınızı Kabe'de ve Medine-i Münevvere'de ibadetle geçiriniz. Oradaki görevlerinizi tamamladıktan sonra sağ-salim hac görevinizi yerine getirir, sevdiklerinizle kucaklaşırsınız" dedi.

Törenin ardından Siirt Müftüsü Faruk Arvas dua, Şeyh Naccar Camii İmam-Hatibi Ramazan Toprak'ta ezan okudu. Siirt'ten Diyarbakır Havaalanı'na giden 92 kişilik ilk hacı kafilesi Medine'ye gidecek. Kafile hac ibadetini tamamladıktan sonra 19 Kasım'da yurda dönecek. Siirt'ten İl Müftülüğü Organizasyonu ile toplam hacca gideceklerin sayısı 152 kişi olarak açıklandı.

- SİİRT

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title