Haberler

Siirt Devlet Hastanesinde İlk Fako Katarak Ameliyatı

Siirt Devlet Hastanesinde ilk defa "dikişsiz lazerli" olarak da bilinen fako (fakoemulsifikasyon) yöntemle katarakt ameliyatı gerçekleştirildi.

Siirt Devlet Hastanesinde ilk defa  "dikişsiz-lazerli" olarak da bilinen fako (fakoemulsifikasyon) yöntemle katarakt ameliyatı gerçekleştirildi.

Hastanede ilk kez göz ameliyatı gerçekleştiren Göz Doktoru Mehmet Fatih Ballı, hastane fako yöntemiyle göz ameliyatlarına başladıklarını belirterek, fako yöntemiyle ameliyatların daha kısa sürdüğünü söyledi.

Ballı, kataraktın tek tedavi yönteminin ameliyat olduğunu anımsatarak, şöyle dedi:

"Hastanemize alınan yeni cihazlar ile katarakt ameliyatlarına başladık. Ameliyat mikroskobu, ultrason cihazı ve dikişsiz katarakt ameliyatında kullanılan fako cihazları tüm dünyada kullanılan son teknolojik cihazlardır. Şuan için çoğu üniversite hastanesinde olan cihaz özelliklerine sahiptir.  Bu cihazlarla beraber genellikle Diyarbakır ve çevre illere sevk edilen hastalar, artık ameliyatlarını Siirt Devlet Hastanesinde olabilirler."

Göz rahatsızlığı bulunan Abdulkerim Buke'nin fako yöntemiyle ameliyat edilen ilk hasta olduğunu belirten Ballı, "Ameliyattan çıkan hastalarımızı bir günde içinde taburcu ediyoruz. Fako yöntemiyle hastamızın katarakt ameliyatını genel anestezi vermeden, uyutmadan yaptık. Hastamız her hangi bir ağrı duymadı. Sıkıntı olmadan ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirdik" dedi. - Siirt

Kaynak: AA / Yerel

Siirt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title