Haberler

Sigorta Teşvik Uygulamasının Süresinin Uzatılması

Muş TSO Başkanı Cengiz: "Sigorta teşvik uygulamasının 2018'e kadar devam etmesi son derece önemli"

Muş Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Fatih Cengiz, sigorta teşvik uygulamasının 2018 yılına kadar devam etmesinin, son derece önemli olduğunu söyledi.

Yaklaşık 6 aydır yatırımcıların merakla beklediği sigorta teşvik sisteminin Resmi Gazete'de yayımlanmasından sonra açıklama yapan Cengiz, Muş gibi geri kalmış vilayetlerin bu tür teşvik yasalarına ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

Kalkınma hamlesinin beklendiği bölgelerde, hükümetin toleranslı davranması gerektiğini kaydeden Başkan Cengiz, Muş'un makus talihi değiştirmek adına herkesin sorumlu davranması gerektiğini ifade etti.

İşverenlerin en büyük sorunlarından biri olan SSK primlerini etkileyen teşvik yasasının yeniden yürürlüğe girmesinin olumlu bir gelişme olduğuna dikkat çeken Cengiz, yasanın 2018'e kadar uzatılmasının müteşebbisi memnun ettiğini bildirdi.

Cengiz, şöyle konuştu:

"Teşvik paketi kapsamında, 6. bölgede yer alan Muş'un, bundan sonraki süreçte de yatırımcılara ev sahipliği yapmasını bekliyoruz. Türkiye'nin dört bir tarafından işadamları gönül rahatlığı ile Muş'a gelip yatırım yapabilir. SSK primindeki indirim de yatırımcılar için ayrıca bir avantaj sağlamaktadır." - Muş

Kaynak: AA / Yerel

Muş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title