Haberler

Sigara Kavgasında İşlenen Cinayete 25 Yıl Hapis

Güncelleme:

Antalya'da geçen yıl sigara tartışması nedeniyle çıkan kavgada 18 yaşındaki Mehmet Yılmaz'ı pompalı tüfekle öldüren Mehmet Fuat Göktepe'ye, 25 yıl hapis cezası verildi.

Antalya'nın Kepez İlçesi'nde geçen yıl sigara tartışması nedeniyle çıkan kavgada 18 yaşındaki Mehmet Yılmaz'ı pompalı tüfekle öldüren Mehmet Fuat Göktepe, 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

OLAY GEÇEN YIL MEYDANA GELDİ

Olay, geçen yıl 28 Eylül günü Kepez'e bağlı Mehmet Akif Mahallesi'ndeki Mehmet Akif Ersoy Parkı'nda meydana geldi. Mehmet Yılmaz pompalı tüfekle öldürülürken, yanındaki arkadaşı Recep Demir ise tüfek dipçiğiyle yaralandı. Cinayetle ilgili Mehmet Fuat Göktepe, suça yardım etmekten de Şehmus Bülbül ile Volkan Kaya yakalanarak tutuklandı. Sanıkların arkadaşı Orhan Horzum hakkında da suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme suçundan tutuksuz yargılanmak üzere dava açıldı.

PARKTA OTURURKEN SİGARA İSTEDİLER

Antalya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın karar duruşmasında biri tutuksuz 4 sanık ile her iki tarafın avukatları ve yakınları katıldı. Daha önceki duruşmalarda gerginlik yaşandığı için duruşmada geniş güvenlik önlemi alındı. Son sözü sorulan Mehmet Fuat Göktepe, "Rahmetli" diyerek bahsettiği Mehmet Yılmaz ile bir gün önce sigara yüzünden tartıştıklarını söyledi. Olaydan bir gün önce arkadaşlarıyla Sakarya Parkı'nda otururken yanlarına gelen gruptaki bir kişinin kendilerinden sigara istediğini söyleyen Göktepe, sigara vermeyince tartışma çıktığını söyledi.

TARTIŞMA KAVGAYA DÖNDÜ

Yanındaki arkadaşlarının birbiriyle küfürlü şakalaşırken sigara isteyen gruptakilerin "Bize küfür mü ediyorsunuz?" diye saldırdığını, bu olay nedeniyle darp edildiklerini iddia eden Göktepe, olayda bir arkadaşının kolunun kırıldığını, bir arkadaşının kaşının açıldığını, kendisinin de aldığı yumruk darbesiyle kafasının şiştiğini söyledi.

"BANA ÇOK AĞIR KÜFRETTİ, ÖFKELENİP POMPALI TÜFEKLE VURDUM"

Ertesi gün arkadaşları Volkan Kaya ve Şehmus Bülbül ile buluştuğunda olayı anlattığını aktaran Göktepe, şöyle dedi:

"Kavga ettiğimiz grup Şehmus'un tanıdığı kişilerdi. Aralarında Mehmet Yılmaz da vardı. Olayda kullanılan tüfek Şehmus'undu. Şehmus'un babası tüfek ruhsatsız olduğu için bunu geri vermesini istiyordu. Bu nedenle olay günü Şehmus tüfeği alıp araca koymuştu. Arabayla bit pazarına gidip satacaktık. Bit pazarına giderken parkta bir gün önce kavga ettiğimiz Mehmet Yılmaz ile arkadaşını gördük. Arabayı park ettik. Şehmus bu kişileri tanıdığı için yanlarına gidip onlarla konuşmaya başladı. Bu sırada ben de araçtan inip kapının önünde beklerken Mehmet bana çok ağır küfür etti. Ben de öfkelendim. Bunun üzerine arabadaki tüfeği alıp dipçiğiyle Recep'e vurdum. Kendimi kaybetmişim o esnada. Mehmet Yılmaz'a yöneldiğimde Şehmus beni itti. Ancak tüfek ateş aldı. Mehmet Yılmaz koşarak evine gitti. Ben vurulduğunu anlamamıştım. Sonra biz olay yerinden uzaklaştık. Aracı Volkan kullanıyordu. Volkan arabadan bile inmemişti."

"BİT PAZARINDA SİLAH MI SATILIR"

Volkan Kaya da kendisinin araçtaki tüfekten bile haberi olmadığını, olayın bir anda yaşandığını belirterek, "Şok oldum" dedi. Duruşmada tanık olarak dinlenen U.Y. ise olayın gözleri önünde yaşandığını söyledi. U.Y., "Bu olay sırasında Şehmus Bülbül elinde tüfek olan arkadaşını engellemeye çalışmadı" dedi. Mehmet Yılmaz'ın yakınları ise sanıkların yalan söylediğini, Mehmet Yılmaz'ın planlayarak tasarlayarak öldürüldüğünü iddia etti. Baba Müdür Yılmaz, "Cinayette kullanılan pompalı tüfeği yanlarına bit pazarında satmak üzere aldıklarını söylüyorlar. Bu yalan. Bit pazarında silah mı satılır" dedi.

Mahkeme, sanıklardan Göktepe'yi 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezasına mahkum etti. Ancak sanığın iyi hali dikkate alınarak ceza 25 yıla düşürüldü. Sanığa Recep Demir'i yaralamak suçundan da 4 bin 500 TL para cezası verildi. Olayla ilgili suça yardım etmekten Şehmus Bülbül'e indirimlerden sonra 10 yıl, Volkan Kaya'ya ise 8 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Tutuksuz yargılanan Orhan Horzum'a ise 1 yıl 10 ay hapis cezası verildi. Bu ceza ertelendi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Fuat Volkan Kaya Antalya Göktepe Güncel Haberler

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title