Haberler

Sıcaklar 4 İla 6 Derece Artacak

Türkiye Genelinde Etkili Olan Soğuk ve Yağışlı Havanın Ardından, Sıcaklar İç ve Batı Bölgelerinde 4 İla 6 Derece Artacak

Türkiye genelinde etkili olan soğuk ve yağışlı havanın ardından, sıcaklar iç ve batı bölgelerinde 4 ila 6 derece artacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre; sabah saatlerinde Artvin ve Hakkari çevrelerinde görülecek kar yağışlarına ilaveten öğle saatlerinden itibaren batı bölgelerimiz Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı havanın etkisi altına girecek. Öğle saatlerinden sonra İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinde, gece saatlerinden sonra Antalya, Muğla ve Burdur çevrelerinde kuvvetli olacak yağışların Ege, Akdeniz kıyı kesimlerinde yağmur ve sağanak yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı iç ve batı bölgelerinde 4 ila 6 derece artacak.

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeybatı (Karayel), Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzeydoğu (Poyraz), zamanla iç ve batı bölgelerinde güney ve güneydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Yağışların İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinde, gece saatlerinden sonra Antalya, Muğla ve Burdur çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı(sel, su baskını, taşkın v.b.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekiyor.

-BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI-

Marmara ile kuzey, iç ve doğu bölgelerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekiyor.

-ÇIĞ UYARISI-

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun Kuzey ve Doğusunda meydana gelebilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekiyor.

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Yapılan son değerlendirmelere göre bölgelerde hava durumu şöyle tahmin ediliyor:

MARMARA: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölgenin güneybatısı (Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova, Tekirdağ) ile akşam saatlerinden itibaren bölge geneli karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Trakya kesiminde kuvvetli olmak üzere, bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

EGE: Az bulutlu, zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kıyı kesimleri (İzmir, Manisa, Aydın, Muğla) ile Denizli ve Uşak çevreleri ile zamanla bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar kıyılarda yağmur iç kesimlerde karla karışık yaağmur ve kar şeklinde olacak.Yağışların öğle saatlerinde itibaren İzmir ,, Aydın ve Muğla çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde (Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak) kuvvetli, Manisa, Aydın, Denizli ve Muğla çevrelerinde hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla batı kesimleri parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra batısı yağışlı geçecek. Yağışlar; kıyılarda yağmur ve sağanak iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların; Gece saatlerinden itibaren Antalya ve Burdur çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde orta kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra kuzeybatısı ile zamanla kuzeyi kar yağışlı geçecek. Bölge genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu kıyı kesimleri ile zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren bölge geneli kar yağışlı geçecek. Bölgenin iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere, buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Az bulutlu kıyaları ile zamanla bölge geneli Parçalı ve çok bulutlu,sabah saatlerinde Artvin ve hopa çevreleri kar yağışlı geçecek. İç ve yüksek kesimlerinde kuvvetli olmak üzere, bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz bölümünün yüksek kesimlerinde muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Bölgenin doğusu ile akşam saatlerinden sonra geneli parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde Hakkari çevreleri kar yağışlı geçecek. Bölge genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile bölgenin kuzey ve doğusunda muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık zamanla batısı parçalı bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. (ANKA)

(HF/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Ünlü oyuncu Gülşah Çomoğlu hayatını kaybetti

Ünlü oyuncu Gülşah Çomoğlu hayatını kaybetti

'Geç saatte dışarı çıkma' cinayeti! 16 yaşındaki kız çocuğu, dayısını bıçaklayarak öldürdü

"Geç saatte dışarı çıkma" cinayeti! 16 yaşındaki kız çocuğu, dayısını bıçaklayarak öldürdü

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

Bakmadan Geçme

Rekabet Kurumu'ndan 4 ünlü beyaz et firmasına 1,2 milyar lira ceza

Rekabet Kurumu'ndan 4 ünlü beyaz et firmasına 1,2 milyar lira ceza

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title