Haberler

Sıcak Havada Termal Havuz Keyfi

Denizli'de sayıları hızla artan termal tesisler, özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin tercihi oluyor.

MUSTAFA DERMENCİOĞLU - Denizli'de sayıları hızla artan termal tesisler, özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin tercihi oluyor. Şifa arayan turistler, yüksek hava sıcaklığına rağmen günlerini 38 derecelik suda geçiriyor.

Pamukkale'de tarihi alanlar üzerindeki halen kullanımda olan termal havuz ile 2 bin 500 yıllık sağlık turizmi geçmişine sahip Denizli'de sezonun en yoğun günleri yaşanıyor. Türkiye ve yakın coğrafyadaki ülkelerden çok sayıda turistin tercih ettiği tesislerde termal suyun yanında termal çamurla da tedavi kürleri uygulanıyor.

Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin 12 ay sürdürülebilir turizm yapılabilen ender kentlerden biri olduğunu belirtti.

Bölgede farklı hastalıkların tedavisinde destek olarak kullanılabilen su ve çamur kaynakları olduğunu, özellikle kalsiyum içeriğiyle Pamukkale, demir içeriğiyle Karahayıt bölgesi ve çamuruyla Sarayköy bölgesinin ön plana çıktığını anlatan Şen, doluluk açısından iyi bir sezon geçirdiklerini, okulların açılmasının Kurban Bayramı sonrasına ertelenmesinin de buna katkı sağladığını kaydetti.

Bakanlık belgeli tesislerde 8 bin yatak kapasitesi bulunduğunu, buna belediye belgeli tesisler eklendiğinde toplam 18 binlik yatak kapasitesine ulaşıldığını aktaran Şen, tesislerin kişi başı 50 liradan 200 liraya kadar farklı fiyat alternatiflerinde hizmet sunabildiğini ifade etti.

Pamukkale'de bu yıl Sağlık Bakanlığı onaylı fizik tedavi ve rehabilitasyon dal merkezinin de açıldığına işaret eden Şen, merkezde bilinen kaplıca tedavilerinin yanında zihinsel ve bedensel engellilerin rehabilitasyonu hizmetinin de verildiğini dile getirdi.

Yeni açılan bu tesisle birlikte yabancı turist sayısında artış yaşandığını bildiren Şen, tanıtımda Avrupa ülkelerinin hedeflendiğini bildirdi.

-"Tedavi için geliyorlar"

Sarayköy ilçesine bağlı Tekke köyünde Sağlık Bakanlığı onaylı bir tesisin işletmeciliğini yapan Mustafa Şen, termal otellerin tatilde deniz ya da havuz isteyenlerden farklı bir kesime hizmet verdiğini söyledi.

Genelde ileri yaş grubundakilerin termal suyu tercih ettiğini kaydeden Şen, "Bölgedeki termal tesislerde diğer bölgelerden farklı olarak yaz aylarında yoğunluk artıyor. İnsanlar buraya şifa bulmak için geliyor. Hava çok sıcak olsa da sıcaklığı 38 derece civarındaki suya girmekten kaçınmıyorlar. Kış aylarında da doluluğu artırmak için çalışma yapıyoruz" dedi.

İnsan vücudunun en fazla 38-40 derece sıcaklıktaki suya dayanabildiğini dile getiren Şen, bölgede kaynağından 100 derece sıcaklıkta çıkan suyu soğutarak havuzlara verdiklerini belirtti.

Tatilini termal tesiste geçiren Remzi Güzel (53) ise dizlerindeki rahatsızlık nedeniyle her yaz Konya'dan Pamukkale'ye gelerek termal kür aldığını, hava sıcaklıklarının kendilerini fazla etkilemediğini, tatilde deniz kıyısı yerine termal merkezleri tercih ettiklerini söyledi.

Kaynak: AA / Yerel

Pamukkale Murat Şen Denizli Termal Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Adana Demirspor GS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title