Haberler

SHP'den Toplu İstifa

8 Parti Meclisi Üyesi ile 1 Merkez Disiplin Kurulu Üyesi SHP'den Topluca İstifa Etti.

8 Parti Meclisi (PM) üyesi ile 1 Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyesi SHP'den topluca istifa etti.

Genel Başkan eski Yardımcısı ve PM üyesi Erdoğan Dinçel, eski Genel Sekreter ve PM üyesi Hulki Yakupoğlu, eski Genel Sekreter ve PM üyesi Ahmet Abakay, eski Genel Başkan Yardımcısı ve PM üyesi Teoman Alptürk, Genel Sekreter Yardımcısı Eşber Atila, eski Genel Sekreter Yardımcısı ve PM üyesi Pelin Taşdemir, PM üyeleri Ömer Tosun ve Mehmet Yıldırmak ile MDK üyesi Can Haydar Demirel SHP'den istifa etti.

İstifa edenler, yaptıkları ortak açıklamada bugüne kadar değişik kademelerinde gururla görev yaptıkları SHP'nin, Genel Başkan Hüseyin Ergün'ün söylem ve uygulamalarıyla ideolojik doğrultusundan saptırıldığını, programında yazdığının tersine, emek eksenli bir parti olmak yerine iktidar odaklarının dümen suyuna sokulduğunu belirttiler.

Açıklamada, SHP'nin, kurulduğu günden itibaren, siyasal tercihlerini, yaşamlarını emeğiyle kazananlardan, çalışanlardan ve üreten toplumsal katmanlardan yana koyan; yüzü uygarlığa, aydınlığa ve geleceğe dönük; solun birliğini ve toplumsal barışı sağlamayı, temel hedeflerinden biri olarak gören, bu yönde çaba harcayan ve bedel ödeyen bir parti olduğu kaydedilerek şöyle denildi:

"Yazık ki bu hedef, son Kurultayımızdan bu yana siyasette kişisel ikbal arayanların aracı haline gelmiştir. "Yandaş' medya kanallarında, "taraf' yayın organlarında sola, solun değerlerine hakaretler içeren demeçler vererek solda birliği sağlamaya çalıştığını söyleyenlerin gerçek amacı artık gizlenemez bir hal almıştır. Geçmişi acımasızca eleştirerek, verilen onurlu mücadeleyi ve emekleri inkar edenlerin, partiyi sonucu belli olmayan bir sürece sürüklemelerini ve kapatmaya götürmelerini kaygı ve üzüntüyle izlemekteyiz. Bu olumsuzlukları gidermek üzere bugüne kadar yaptığımız uyarılar dikkate alınmamış, bütün bunların üstüne parti içi demokrasi kanalları giderek kapatılmıştır. Artık parti üyesi olarak kalmamız, yaşanan olumsuzluklara ve bu kaygı verici sürece omuz vermek anlamına geleceğinden SHP'den üzülerek istifa ettiğimizi duyururuz." (ANKA)

(HH/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Bakmadan Geçme

Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title