Haberler

Sgk Başkan Yardımcısı Sağlam Açıklaması

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Sağlam, "Dünyada teminat paketi en geniş, en iyi sağlık sistemi bizdedir" dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Sağlam, "Dünyada teminat paketi en geniş, en iyi sağlık sistemi bizdedir" dedi.

Sağlam, Nevşehir'de düzenlenen, "Sosyal Güvenlik Reformu'nun Yansımaları ve Sosyal Güvenlik Teşvik Uygulamaları" konulu konferansta, Türkiye'de 20 yıldır konuşulan sosyal güvenlik reformunun hayat geçirildiğini ve etkili bir sistemin inşa edildiğini söyledi.

Geçen yıl nüfusun tamamının sosyal güvence kapsamına alındığını, bu haliyle Türkiye'deki sistemin dünyada örnek teşkil ettiğini belirten Sağlam, şöyle konuştu:

"Üç kurum birleştirildi, 2008'deki reformla birlikte de sürdürülebilir sosyal güvenlik sistemi inşa edildi. Şu an dünyada teminat paketi en geniş, en iyi sağlık sistemi bizdedir. İstediğiniz Avrupa ülkesine gidin, ABD'ye gidebilirsiniz ama dünyanın en iyi sağlık sistemi Türkiye'dedir. Genel Sağlık Sigortası Sistemi ile 18 yaşın altındaki tüm çocuklar sağlık güvencesi kapsamına alındı. Müthiş bir olay, dünyanın hiçbir yerinde yok. 2012'nin başında da yeşil kartlı olarak bilinen 9,5 milyon vatandaşımız ve 1 milyon 700 bin hiçbir güvencesi olamayan vatandaşımız da bu çatı kapsamına alındı ve nüfusumuzun tamamı sosyal güvence kapsamına alındı."

-"Sosyal güvenlik, bir ülkenin kaderidir"

Sağlam, sosyal güvenlik alanında geçmişte bazı yanlış uygulamalar yapıldığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Biz geçmişte bu işi hakikaten iyi yönetemedik ve çocuklarımıza daha güzel bir miras bırakabilirdik. Bundan sonra bunu başarma adına herkes üzerine düşeni yapacaktır. Sosyal güvenlik, geçmişte çok konuşulmadı. Konuşulduğu zaman da bazı konularda çok ciddi defansla karşılaşıldı, emeklilik yaşı gibi... Toplumda herkes emeklilik yaşını Türkiye'de 65 olarak biliyor ama bu uygulama 2036'da devreye girecek. Hala Türkiye'de 48-49 yaşında emekli olanlar var. Sosyal güvenlik alanı, ABD, Avrupa ülkeleri ve gelişmiş ülkelerin planlamasını zor yaptığı bir alan. Komşumuz Yunanistan'ın batma sebebi. Dolayısıyla sosyal güvenlik, bir ülkenin kaderidir desek yanlış söylemiş olmayız."

Muhabir: Murat Asil / Yücel Velioğlu / Mustafa Yıldız

Yayıncı: Murat Taydaş - NEVŞEHİR

Kaynak: AA / Yerel

Sosyal Güvenlik Kurumu Ali Sağlam Nevşehir Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title