Haberler

Sezon'dan Sevgiyle Hazırlanmış Tarifler

Güncelleme:

Her yemeğin kendine özgü bir tadı her aşkın kendine özel bir hikayesi vardır.

Bu Sevgililer Günü'nde Sezon'un masalımsı tarifleriyle krallara layık bir aşk sofrası hazırlayıp kendi hikayenizin prens ve prensesi olmaya ne dersiniz?

Pirincin bolluk ve bereketin simgesi olduğu eski zamanlarda Pirinç Tanrıçası İnari aşkı muhteşem lezzetlerle ifade edermiş. İnsanların tadına doyulmayan yemekler hazırlaması için tariflere aşk tozu katarmış. Bu Sevgililer Günü'nde Pirinç Tanrıçası İnari'den esinlenerek içine bir tutam aşk, bir avuç sevgi kattığınız eşsiz yemekler aşkın mutfakta piştiğini kanıtlayacak.

Lezzetli bir yemek insanı mutlu eder ancak ona lezzetini veren sevgiyle hazırlanmış olmasıdır. Sezon Gurme Ürünler Danışmanı Esra Erdoğan başrolünde aşkın olduğu kırmızı ve siyah pirincin eşliğindeki masalımsı tarifleri kendi hikayenizin prens ve prensesi olmanız için hazırladı. Pirinci farklı lezzetlerle buluşturan Esra Erdoğan romantik bir Sevgililer Günü geçirmeniz, aşkınızı tatlandırmanız için sizi mutfağa davet ediyor.

Sevgililer Günü sofranızın açılışını kuşkonmazlı ve limon otlu risotto ile yapıyoruz. Risottoya aşkın rengi kırmızıya bürünmüş badem sütlü kırmızı pirinç kokteyli eşlik ediyor. Yemeğin en tatlı anı ise siyah pirinçle hazırlanmış New York usulü peynir keki... Aşkın tılsımıyla hazırlanmış tüm tarifler unutulmaz bir yemek zevki yaşatacak.

SEZON SİYAH PİRİNÇLİ NEW YORK USULÜ PEYNİR KEKİ

Malzemeler (6 Kişilik)
1 su bardağı sezon siyah pirinç ( haşlanmış )
1 su bardağı dövülüp ufalanmış kakaolu bisküvi ya da limonlu ligth bisküvi.
1 paket vişne jölesi ( Tarifine göre yapıldıktan sonra haşlanmış pirinç ile karıştırılacak.)
1 su bardağı dövülüp ufalanmış kepekli bisküvi
1 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı zeytinyağı

Dolgu için: 4 paket labne ligth peynir, 1+1/4 su bardağı şeker, bir limonun kabuğunun rendesi, bir çay kaşığı toz vanilya, 4 büyük yumurta (oda sıcaklığında)1 dolu çorba kaşığı kepekli un, 1/2 su bardağı taze krema (oda sıcaklığında)

Üstüne ve altını kaplamak için: hazırladığınız vişne jöleli sezon siyah pirinçle karıştırın ve soğumaya bırakın.

Hazırlanışı:
1. Fırının üst kısmına doğru fırın rafını yerleştirin ve fırını önceden 175C dereceye ısıtın.
2. Kekin tabanı için büyükçe bir kasede bisküvi kırıntılarını ve şekeri karıştırın,sonra zeytinyağını ekleyip hepsini karıştırın.23 cm çapındaki ve yağladığınız mandallı kek kalıbının içine boşaltın ve bir bardağın dibini kullanarak karışımı bardağın dibine düzenli bir şekilde bastırarak yayın.
3. Fırında dokuz dakika kadar pişirin ve dışarı alın.
4. Fırın ısısını şimdi 260C dereceye yükseltin.
5. Büyükçe bir kasenin içinde elektrikli çırpıcının orta hızıyla krem peyniri ve şekeri çok iyi çırpın.Peynir artık krema gibi olmalı ve hiç pütür kalmamalıdır.Çok fazla çırpmamalısınız,aksi halde fazla havalanma kekin üstünde çatlamaya yol açar.Makineyi yavaş hızda çalıştırarak limon rendesi ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin.Şimdi artık yumurtaları birer birer bu karışıma ekleyerek çırpmaya devam etmelisiniz.ara sıra kasenin kenarlarını sıyırarak peynirin pürüzsüz olmasını sağlayın.Unu ekleyip karıştırın ve en son kremayı karıştırın.Bu karışımı kek kalıbındaki bisküvi tabanının üstüne boşaltın.
6. Fırında 11 dakika pişirin. Şimdi hemen fırın ısısı düğmesini 95C dereceye getirin ve peynir kekinin ortası artık sertleşmeye başlayıncaya dek fırının kapağını açmadan pişirin.Bu süreye yaklaşık 40 dakika alır.Fazla pişirmeyin,sertleşir.
7. Kalıbın içi çevresinden bir bıçakla geçirin ve fırının tel çubuklu rafı üzerine oturun. Üç saat soğumaya bırakın.
8. Üstünü plastikle kaplayarak buzdolabında en az üç saat,tercihen bir gece bekletin.
9. Keki yuvarlak bir kaseye alarak Sezon Pirinçli jöle ile kekin üstünü iyice kaplayın.Aynı işlemi isterseniz kenarlarına da uygulayabilirsiniz.Servis için soğuk suya batıracağınız bir bıçakla dilimler kesip servis edin.

SEZON BADEM SÜTLÜ KIRMIZI PİRİNÇ KOKTEYLİ

Malzemeler (2 Kişilik)

½ bardak Sezon Kırmızı Pirinç (haşlanmış ve blenderdan geçirilmiş), 1/2 bardak havuç suyu, 1/2 bardak çilek (rondodan geçirilmiş), 1 ince dilim zencefil (rendelenmiş), isteğe bağlı 1 yemek kaşığı agave şekeri ya da diğer doğal şeker (Stevia veya Akçaağaç Şurubu),1 bardak badem sütü (Ev yapımı olarak tarifin yanı sıra büyük marketlerde hazırı var)

Hazırlanışı: Kırmızı Pirinci haşladıktan sonra badem sütü ile el blenderından geçirin. Daha sonra karışıma diğer malzemeleri ekleyerek servise sunun.

Badem Sütü Yapmak İçin:

Malzemeler: 1 kase çiğ badem,4 su bardağı su

Hazırlanışı: Bademi 1 gece önceden derin bir kapta yeterince suyla ıslamaya bırakın. Ertesi gün suyunu süzerek 2 su bardağı su ile blenderdan geçirin.Daha sonra kalan 2 bardak suyu ilave edin ve blenderdan geçirmeye devam edin.Daha sonra kalan 2 bardak suyu da ilave ve blenderdan geçirmeye devam edin.Daha sonra hava almaz bir kabın içinde buzdolabına kaldırın.3-4 gün içinde tüketin ve kullanmadan önce çalkalamayı unutmayın…

Süslemek için: Küçük domatesleri (cheryy) süs çubuklarında geçirerek görsellik katın.


KUŞKONMAZLI VE LİMON OTLU SEZON RİSOTTO

Limon Otlu Sebze Suyu Malzemeleri

3 diş soyulmuş sarımsak
1 çay kaşığı doğranmış taze zencefil
1 küçük sap limon otu ya da 1 tatlı kaşığı kurutulmuş limon otu (Baharatçılarda hakiki Melis otu olarak bulabilirsiniz.)
3 su bardağı sebze suyu
4 su bardağı su
3 yemek kaşığı soya sosu

Hazırlanışı: Eğer taze limon otu kullanacaksanız kabuklarını gövdesine kadar soyarak 3-4 cm uzunluğunda dilimleyin.
Zencefilleri ve sarımsakları zedelemeden nazikçe doğrayın ve birlikte karışım elde edin. Sebze suyunu, suyu ve soya sosunu diğer malzemeleri koyarak çok kısık ateşte 10 dakika pişirin ve ılımaya bırakın. Limon otlu sebze suyunuz hazır.

Risotto Malzemeleri
500 gr kuşkonmaz
5 yemek kaşığı fındık yağı (yoksa zeytinyağı)
1 kahve fincanı ince doğranmış taze nane
6 büyük arpacık soğanı
4 diş ince doğranmış sarımsak
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1,5 bardak Sezon Arborio pirinç
1 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı limon suyu
Kavrulmuş ve küçük doğranmış fındık

Hazırlanışı: Limon otlu sebze suyunu kısık ateşte haşlamaya devam ederek kenarda tutun. Kuşkonmazların saplarını beyaz kısımları ortaya çıkacak şekilde temizleyin ve çapraz olarak 3-4 parçaya ayırın. Tuzlu kaynar suda 8-10 dakika kadar yumuşayana kadar haşlayın ve sonra süzün. Orta ölçekli bir tencereye 1 yemek kaşığı yağ koyun ve kuşkonmazları yaklaşık 3-4 dakika soteleyin. Kuşkonmazlara 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave ederek küçük bir tencereye alın ve yaklaşık 5-6 dakika dinlendirin. Kuşkonmazlara doğranmış taze fesleğenleri ekleyerek 30 saniye kısık ateşte soteleyin. Sarımsağı, soğanları, kırmızıbiberi, naneyi, şekeri, limon suyunu ilave edin ve 6-8 dakika daha haşlayın. Şimdi pirinçlere limon otlu sebze suyu ve şarabı ekleyerek 2 dakika sotelemeye başlayın. Limon otlu sebze suyumuzu, pirinç suyunu çekip kendini bıraktığı her seferinde tekrar kepçe ile ilave edeceğiz. Bu eklemeler yaklaşık 20 dakika sürecektir. Eğer sebze suyunu yetersiz görürseniz su ilavesi yapabilirsiniz. Piştiğini pirinçlerin krema görüntüsünden anlayabilirsiniz. Şimdi pişmiş pirinçlerimize kuşkonmaz karışımımızı ekleyerek 10-15 dakika dinlendirmeye alabiliriz. Servis etmeden önce üzerini kavrulmuş fındıkla süsleyebilirsiniz.

Kaynak: Bültenler / Kadın

Esra Erdoğan New York Kadın Haberler

Bakmadan Geçme

SURVIVOR'DA KİM ELENDİ? Survivor All Star'da elenen yarışmacı kim oldu? Afrika çöl tozu Türkiye'ye geliyor 9-10 Mayıs: Çöl tozu hangi illere yağacak, kaç gün sürecek? Meteorolojiden Arabistan ve Afrika çöl tozu uyarısı! GELİNİM MUTFAKTA 9 MAYIS 2024 İZLE | Gelinim Mutfakta bugün kim birinci oldu, çeyrek altın aldı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 9 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 9 Mayıs 2024 Perşembe TV YAYIN AKIŞI: Televizyonda bugün neler var? Kanal D, Star TV, ATV, Show TV, TRT1, NOW TV MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128204 9 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Resmi Gazete bugün (9 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Okul müdürünü öldüren Iraklı öğrenciyi savundu! Sevan Nişanyan kimdir? Atatürk'e neden hakaret etti? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 9 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title