Haberler

Sezgin Tanrıkulu, Sağlık Bakanına Ebola Önlemlerini Sordu

Güncelleme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, TBMM Başkanlığına, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle soru önergesi verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle soru önergesi verdi. Sezgin Tanrıkulu'nun yazılı soru önergesi şöyle:

"1- Nijerya'nın Lagos kentinden İspanya'nın Barcelona şehrine giderken uçakta rahatsızlanarak İstanbul'da gözlem altına alınan ve 'ebola virüsü' şüphesiyle Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Nijeryalı Stella Omorowa'nın, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun uluslararası laboratuvardaki tetkik sonucuyla ebola virüsü taşımadıklarının kesinleştiği açıklaması dikkate alındığında tıbbi tetkikleri hangi uluslararası laboratuvarda yapılmıştır?

2- Türkiye'de ebola virüsünü teşhis edecek tıp laboratuvarları bulunmakta mıdır? Bulunmaktaysa bu laboratuvarlar hangileridir?

3- Olası bir ebola hastalığı vakasına rastlanması durumunda Türkiye'de Uluslararası Sağlık Örgütü'nün belirlediği koşullarda tedavi verebilecek hastaneler hangileridir?

4- Nijeryalı kadın yolcunun uçaktan hastaneye nakli esnasında uygulanan tahliye yöntemi, Uluslararası Sağlık Örgütü'nün belirlediği standartlara uygun mudur?

5- Örneğin, Liberya'da Ebola virüsü kapmış olma şüphesiyle getirildiği Madrid Havaalanı'ndan hastaneye nakli esnasında İspanya vatandaşı Miguel Pajares adlı bir rahibe uygulanan karantina yöntemi (uygulanan tahliye ve karantina yöntemi gazeteler tarafından kamuoyuna fotoğraflarla gösterilmiştir) ile İstanbul'da Nijeryalı kadın yolcuya uygulanan karantina yöntemi kıyaslandığında hangi karantina yöntemi doğru yöntemdir?

6- Ebola virüsünün Türkiye'ye sıçramaması için alınan tüm tedbirler nelerdir? (Sınır kapılarında alınan tedbirler dahil?)

7- Sağlık Bakanlığı tarafından, Türkiye de ebola virüsü ile ilgili vakalara rastlanması durumunda bir acil durum planı hazırlanmış mıdır? Hazırlandıysa acil durum planının ana başlıkları nelerdir? - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Mehmet Müezzinoğlu İstanbul Politika Güncel Haberler

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Bakmadan Geçme

Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Barcelona Real Sociedad maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Barcelona R.Sociedad maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Barcelona Real Sociedad maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona R.Sociedad maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Aston Villa Liverpool maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! A.Villa Liverpool maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Barcelona Real Sociedad maçı CANLI izle! 13 Mayıs Barcelona R.Sociedad maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Aston Villa Liverpool maçı CANLI izle! 13 Mayıs A.Villa Liverpool maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Burcu Biricik hamile mi, bebeğinin cinsiyeti ne? Galatasaray Fenerbahçe maç biletleri ne zaman satışa çıkacak, biletler bitti mi? Jose Mourinho Fenerbahçe teknik direktörü mü olacak? Engelliler haftası sözleri ve mesajları! 10-16 Mayıs engelliler haftası mesajları! Engelliler haftası ne zaman, bu hafta mı? Soma davası nedir? Soma'da ne oldu, maden kazasında kaç kişi hayatını kaybetti? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 13 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Mahmut Uslu kimdir? Mahmut Uslu zengin mi, serveti ne kadar?
Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title