Haberler

Seyyid Sultan Sücaaddin Veli Anma Etkinlikleri

Eskişehir il merkezi ile Seyitgazi köyü Arslanbeyli köyünde, 1'nci Uluslararası 21'nci Ulusal Seyyid Sultan Sücaaddin Veli Anma Etkinlikleri düzenlendi.

Eskişehir il merkezi ile Seyitgazi köyü Arslanbeyli köyünde, 1'nci Uluslararası 21'nci Ulusal Seyyid Sultan Sücaaddin Veli Anma Etkinlikleri düzenlendi.

İlk etkinlik, Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salonda "Anadolu ve Balkanlarda Sücaaddin Veli'nin Yeri ve Önemi" konulu panelle başladı. Yoğun katılımlı panele, bilimsel araştırmaları ile

İlyas Küçükcan, Prof .Dr. Levent Kayapınar, Doç. Dr. Ayşe Kayapınar, Doç. Dr. Medine Sivri ve

Arş. Gör. Mehmet Ersal katıldılar. Sücaadin Veli hakkında Osmanlı tahrir kayıtları başta olmak üzere diğer araştırmalarla tespiti yapılan, Anadolu ve Balkan coğrafyasında yeri ve önemi masaya yatırılarak detaylıca panelistler tarafından irdelendi. Ayrıca bu bilimsel panelin kalıcı olması adına panel kitapçığı yayınlanarak halka dağıtıldı.

Arslanbeyli köyünde bulunan Sücaaddin Veli Külliyesi avlusundaki geleneksel kültür etkinliklerinde ise, katılımcıları Kurban Lokması, bulgur pilavı ve ayran ikram edildi. Etkinliklere, Süccaadin Veli Derneği Semah Ekibi, Hacı Bektaş Veli Vakfı Semah Ekibi, Karacaahmet Sultan Derneği Semah Ekibi, Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu

Bulgaristan Dulova Akkadınlar Semah Ekibi, Bulgaristan Kırcaali Haskova Semah Ekibi, Bulgaristan Razgrad Mıdrova Semah Ekibi ve ulusal sanatçılar, Ferhat Durmuş, Gani Peşken ve Erdal Erzincan sahne aldılar.

Etkinliklere, Vali Yardımcısı Günhan Yazar, CHP Eskişehir Milletvekili Prof. Dr.Bedii Süheyl Batum, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediyesi Başkan Vekili Rasim Duru, Seyitgazi Kaymakamı Ahmet Ziya Filizer, Kırka Belediye Başkanı Selahattin Çörez Doğançayır Belediye Başkanı Ali Rıza Koca, Seyitgazi İl Genel Meclisi Üyesi İmdat Dere İl Müftü Yardımcısı Orhan Tosun Seyitgazi İlçe Müftüsü Yaşar Cengiz ile birçok siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldılar.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bulgaristan Eskişehir Seyitgazi Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title