Haberler

Seyyid Kutbiddin Cami Ve Türbesi'ndeki Restarosyon

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, restorasyon yapılan Seyyid Kutbiddin Cami ve Türbesi'nde incelemelerde bulundu.

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, restorasyon yapılan Seyyid Kutbiddin Cami ve Türbesi'nde incelemelerde bulundu.

Demir, restorasyonun 550 bin lira civarında maliyeti olduğunu söyledi.

Resterasyonun 6 ay içinde biteceğini belirten Demir, "800 yıllık tarihi geçmişe sahip olduğu bilinen İslam alimi Abdülkadir Geylani'nin torunu Seyyid Kutbiddin'in cami ve türbesinin restorasyonunun tamamlanmasıyla tarih yeniden canlanmış olacak. Seyyid Kutbiddin camii ve türbesi 15. asırda Osmanlı eseri olarak yaptırılmıştır. Buranın aslına uygun şekilde restore edilmesi, turizme ve Samsun'a kazandırılması büyük katkılar sağlayacak. Tarihte yaşayan pek çok kişinin mezarı bu alanda bulunuyor. Cami ve külliyenin restorasyonu sonrasında mezarlıkta da genel bir çalışma yapılacak. Buranın bu aşamaya gelmesinde emeği geçen Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Samsun Bölge Müdürlüğü çalışan ve yöneticilerine hassasiyetleri için teşekkür ediyorum" diye konuştu. - Samsun

Kaynak: AA / Yerel

Cemal Yılmaz Demir Ak Parti Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title