Haberler

Seyyahinden Turizme" Sergisi Açıldı

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Arıcı: "Ülke olarak, 1960'ta 125 bin civarında olan turist sayımızı bugün 35 milyon 700 bin ziyaretçiye yükseltip, 29 milyar 300 milyon dolar elde ederek dünya turizm endüstrisinde 6. sıraya ulaştık" "Turizmle toplumlar arası ilişkileri geliştirmek ve barış köprüleri kurmak istiyoruz.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, "Ülke olarak, 1960'ta 125 bin civarında olan turist sayımızı bugün 35 milyon 700 bin ziyaretçiye yükseltip, 29 milyar 300 milyon dolar elde ederek dünya turizm endüstrisinde 6. sıraya ulaştık" dedi.

Arıcı, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 50. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda "Seyyahinden Turizme" temalı gezici serginin açılışına katıldı.

Açılışta konuşan Arıcı, bakanlık olarak 50. yılı kutlarken önemli bir kavşaktan geçtiklerini belirterek, bakanlığın bu sürede yaptıklarının, bir başarı hikayesi olduğunu söyledi.

Arıcı, turizmin tüm ülkelerde ekonomiye ve refah düzeyinin artmasına önemli katkı sunduğunu dile getirerek, turizmin dünya ekonomisine katkısının da sürekli arttığını kaydetti.

Dünya genelinde 1 milyar insanın turist olarak ekonomiye katkı sağladığını aktaran Arıcı, "Turizm artık ekonomik hayatımızın en önemli unsurlarından biri olmuştur. Biz de ülke olarak, 1960'ta 125 bin civarında olan turist sayımızı bugün 35 milyon 700 bin ziyaretçiye yükseltip, 29 milyar 300 milyon dolar elde ederek dünya turizm endüstrisinde 6. sıraya ulaştık" diye konuştu.

Arıcı, bunu daha da ileri noktalara yükselteceklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Ülkemiz, belirlediği hedeflerin ötesinde bir büyüme kaydederken turizm, kalkınmamızın lokomotiflerinden biri olmaya devam edecektir. Yeni kültürleri tanıma isteği insanlarda her zaman var olmuştur. Bu yüzden amacımız sadece gelir elde etmek değil, ülkemizin hikayesinin doğru anlatılma çabasıdır. Turizmle toplumlar arası ilişkileri geliştirmek ve barış köprüleri kurmak istiyoruz."

Arıcı, 1963'te Turizm ve Tanıtma Bakanlığı olarak kurulan bakanlığın, bu günlere gelmesinde ve serginin açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmasının ardından Arıcı ve açılışa katılanlar, sergiyi gezdi.

Sergi, 30 Aralık-24 Ocak tarihlerinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün Atlas Pasajı'ndaki binasında gezilebilecek.

Bu arada, açılışta yer alacağı belirtilen Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in programındaki değişiklik nedeniyle açılışa katılamadığı bildirildi. - İstanbul

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Abdurrahman Arıcı Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title