Haberler

Şevket Sabancı 3. Yılına Hiç-3 ile Girdi

Bodrum Belediyesi Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi, kuruluşunun 3. yılında "Olduğumuz ama bilmediğimiz: Hiç-3" adlı Turgutreis-Bodrum Çalıştayı’na ev sahipliği yapıyor.

Bodrum Belediyesi Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi, kuruluşunun 3. yılında "Olduğumuz ama bilmediğimiz: Hiç-3" adlı Turgutreis- Bodrum Çalıştayı'na ev sahipliği yapıyor.

Sanatçı Gülsin Erbil'in fikri, ressam Ayfer Demircioğlu'nun organizasyonluğunda ve Bodrum Belediyesi'nin destekleriyle 12 - 22 Eylül tarihleri arasında izlenebilecek Hiç-3 sergisi açıldı. Sergiye Bodrum'da yaşayan sanatseverler yanında Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi müdürü Emel Özkan da katılarak sanatçıları tebrik etti. Turgutreis - Bodrum Çalıştayı olarak Turgutreis Devtaş Sitesi'nde çalışmalarını sürdüren ressamlar, heykeltıraşlar, enstalasyon ustaları ile yerli ve yabancı konuk sanatçılar "Olduğumuz ama bilmediğimiz: Hiç-3" sergisinde bir araya geldi. Sanatçılar aynı zamanda sergi süresince eserlerin tüm üretim sürecini de yapacakları çalıştaylarla sanatseverlere yansıtacak.

Serginin açılışında Neyzen Tevfik'in izlerinin olduğu bir bölgede de sanatsal çalışmaları sürdürmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden sanatçı Sabahattin Şen, "Üç yıldan bu yana Hiç çalıştayı adı altında resimsel çalışmalarımızı her yıl on beş gün olmak üzere yapıyoruz ve şimdiki bulunduğumuz salonda da bu sergiyi gerçekleştiriyoruz. Bize bu salonu tahsis eden Bodrum Belediyesi'ne de ayrıca teşekkür ediyoruz. Hiç çalıştayının anlamını da biz Neyzen Tevfik'ten aldık. Bu nedenle 'hiç' ya da 'çok' kim katılmak isterse onlara kapımızı açtık, sanatsal çalışmalarımızı onların sanatsal ruhlarıyla birlikte sürdürmeye çalıştık. Bu sergiyi de yaptığımız bu yılki çalışmanın sonucunda sizlere sunmuş oluyoruz. Ayrıca bugün güzel bir rastlantı da oldu; bizimle birlikte çalışmayı sürdüren Çanakkale Üniversitesi'nde seramik bölümünde öğretim görevlisi olan arkadaşımız da burada ve kendi seramikleriyle bize gerçekten büyük bir güç kattı, bize mutluluk verdi. Kendisinin sergisi de yan salonda, sizlerin izlemesini beklemekte. Geldiğiniz için hepinize sağlıklar, mutluluklar ve en güzel sanat günleri diliyorum" dedi.

Bodrum Belediyesi Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi'nde açılan sergi, 12 - 22 Eylül tarihleri arasında hafta içi 10.00 - 19.00, Cumartesi günleri ise 10.00 - 17.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.

Sergide, çağdaş sanatın bilinmeyen yönlerinin anlatıldığı çalıştay ile halkın sanata yakınlaşması amaçlanıyor. Sergileme boyunca katılımcı sanatçılar tarafından ayrıca "sanatta çağdaşlık, çağdaş sanatı ayıran özellikler, sanat tarihi, yaratıcılık, sanatın toplumla ilişkisi ve topluma faydası" gibi seminerler de verilecek. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şevket Sabancı Turgutreis Bodrum Eylül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title