Haberler

Setaş'ta Üretim Yeniden Başlıyor

Kütahya’nın Simav ilçesinde ekonomik kriz yüzünden 3 yıl önce kapanan 250 işçinin çalıştığı SETAŞ (Simav Orman Mahsülleri Endüstri Anonim Şirketi)ne ait sunta, suntalam ve kontraplak üretimi yapan fabrikanın bazı bölümlerinin kiralama yöntemiyle önümüzdeki günlerde üretime yeniden başlayacağı bildirildi.

Kütahya'nın Simav ilçesinde ekonomik kriz yüzünden 3 yıl önce kapanan 250 işçinin çalıştığı SETAŞ (Simav Orman Mahsülleri Endüstri Anonim Şirketi)ne ait sunta, suntalam ve kontraplak üretimi yapan fabrikanın bazı bölümlerinin kiralama yöntemiyle önümüzdeki günlerde üretime yeniden başlayacağı bildirildi.

SETAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Koyuncuoğlu, söz konusu bölümlerin merkezi Eskişehir'de bulunan Küpeliler isimli firmaya 5 yıllığına kiraya verildiğini bildirdi.

İşçilerin önümüzdeki birkaç gün içerisinde iş başı yapacaklarını ifade eden Koyuncuoğlu, "Sanıyorum 150 kadar işçi Sunta bölümünde yeniden iş başı yapabilecek" dedi.

KRİZ YÜZÜNDEN KAPANMIŞTI

Kurulduğu 1973'de 410 işçinin çalıştığı fabrikanın 2001 ekonomik krizinin etkisiyle birkaç kez kapanıp açıldığını ifade eden Koyuncuoğlu, 2010 yılında sunta ve suntalam bölümlerini Ankara'lı bir firmaya kiraya verdiklerini ancak fabrikanın bir yıl aradan sonra 2011 yılından bu yana kapalı kaldığını bildirdi.

Koyuncuoğlu şunları söyledi: "Sunta, suntalam ve kontraplak ağırlıklı olmak üzere çeşitli orman ürünleri üretimi yapan fabrikamız kapanınca hem işçiler perişan oldu, hem de ilçe ekonomisi zor durumda kaldı. İşçilerimizin ve bu sektörden ekmek yiyen kamyoncularla nakliyecilerin daha fazla perişan olmaması için bazı bölümlerini kiralama yöntemiyle tekrar çalıştırmaya karar verdik. Fabrikanın günlük 350–400 metreküplük üretim kapasiteli sunta ve suntalam bölümünü merkezi Eskişehir'de aynı işi yapan Hasan, Nadir ve Emre Küpeli isimli kardeşlere ait firmaya 5 yıllığına kiraya verdik. Firmanın önümüzdeki birkaç gün içerisinde üretime başlamasını bekliyoruz. Bunun yanında biz de SETAŞ olarak kontraplak üreten iki bölümünü günün koşullarına uygun üretim yapabilecek konuma getirmek üzere bakıma aldık. Yaklaşık 1 milyon liralık bir bakım yaptık. Şimdi bakımını yaptığımız ve deneme üretiminden son derece olumlu sonuçlar aldığımız kontraplak bölümlerini de kiralama yöntemiyle çalıştırmak istiyoruz. Yani işin doğrusu Kontraplak bölümlerini de uygun koşullarda kiralamak istiyoruz. Sanırım 100 dolayında işçi de kontraplak bölümünde çalışabilecek. O zaman Simav'da 250 dolayında işçi yeniden iş başı yapmış olacak. Simav'ın ekonomisi ve istihdamına katkı sağlayacak olmaktan büyük bir mutluluk duymaktayım." (MY-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eskişehir Kütahya Simav Setaş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title