Haberler

Servis Şoförlerine Eğitim

Güncelleme:

Muğla Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü'nce okul servis araç sürücülerine yönelik eğitim düzenlendi.

Muğla Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü'nce okul servis araç sürücülerine yönelik eğitim düzenlendi. Eğitim seminerinde konuşan Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Raşit Tosun, 2016 yılında Türkiye genelinde okul servis araçlarının karıştığı Bin 486 kazada, 17 kişinin öldüğünü ve bu kazalarda 3 bin 147 kişinin de yaralandığı açıkladı.

Muğla Emniyet Müdürlüğü Gaffar Okkan salonunda düzenlenen öğrenci servisleri güvenliği eğitim seminerine Vali Yardımcısı Kamil Köten, İl Jandarma Komutanlığı, Şoförler Odası, Milli Eğitim ve servis sürücüleri katıldı. Seminerin açılışında konuşan Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Raşit Tosun, "Öğrenci servis şoförlerimizin öncelikle can taşıdıklarını, geleceğimiz olan çocuklarımızı taşıdıklarının bilincinde olmaları gerekir. Anneler-babalar çocuklarının eğitim kurumlarına ulaşımında siz servis sürücülerine emanet ediyor. Geçtiğimiz yıl yurt genelinde sadece okul servis araçlarının karıştığı Bin 486 kaza meydana geldi. Bu kazalarda 17 evladımız hayatını kaybetti. Bunun yanında 18 yaşından küçük çocuk yaralanmalarının önemli bir bölümünün okula giderken ve okuldan dönerken, çocuğun kendi yerel alanında meydana geliyor. Bu veriler incelendiğinde trafik kazalarında hayatını kaybeden her 10, yaralanan ise her beş kişiden birinin 3-17 yaş ağırlığındaki çocuklarımız olduğunu, bu ölüm ve yaralanmaların ise en çok okula giderken veya dönerken yaşandığını görüyoruz" dedi.

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Tosun, servis şoförlerinin araçlarının bakım ve onarımını zamanında yapmalarını, her koltukta emniyet kemeri bulundurmalarını, rehber personel bulundurmaları gibi konuları dikkat etmelerini istedi. Tosun ailelere de görevler düştüğünü belirterek servis aracına binen çocukların da dikkatli bir şekilde araca inip binmesinin önemli olduğunu söyledi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Muğla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title