Haberler

Sermayelerini Asgari Sermaye Tutarlarına Yükseltmeyen Şirketlere Son Fırsat

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre sermayelerini yeni asgari sermaye tutarlarına yükseltmeyen ya da bu nedenle ticaret sicil kaydı silinen üyelerine Torba Yasa hükümleri kapsamında kendilerine verilen son fırsatı değerlendirmeleri çağrısında bulundu.

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre sermayelerini yeni asgari sermaye tutarlarına yükseltmeyen ya da bu nedenle ticaret sicil kaydı silinen üyelerine Torba Yasa hükümleri kapsamında kendilerine verilen son fırsatı değerlendirmeleri çağrısında bulundu.

Menevşe, yaptığı açıklamada, 6552 Sayılı İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun'un 134. maddesi ile 6102 sayılı Kanuna, "14 Şubat 2014 tarihine kadar Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre yapılması gereken sermaye artırımlarını herhangi bir nedenle yapmamış olan şirketler hakkında asgari sermaye şartını bu maddenin yayımı tarihinden itibaren üç ay içinde yapmaları halinde fesih işlemi uygulanmaz. Sermaye artırımında bulunmaması nedeniyle ticaret sicili kaydı silinenlerin de bu süre içinde sermaye artırımı için başvurmaları halinde kayıtları resen yeniden oluşturulur" ifadelerini içeren geçici 10. maddenin eklendiğini belirtti.

Böylelikle sermayelerini yeni asgari sermaye tutarlarına yükseltmeyen ya da bu nedenle ticaret sicil kaydı silinen şirketlere tüzel kişiliklerini sürdürmeleri ya da yeniden kazanabilmeleri için Torba Yasa ile yeniden yapılandırma kolaylığı getirilerek yeni şans verildiğini hatırlatan Menevşe şöyle devam etti:

"Bu kapsamda, 6103 sayılı Türk Ticaret Kanunu'nun Yürürlüğü ve Uygulama Şekli Hakkında Kanun'un 20. maddesine göre sermayesini 14 Şubat 2014 tarihine kadar 10 bin TL'ye yükseltmeyen limited şirketler ile 50 bin TL'ye yükseltmeyen anonim şirketlerin kayıtları Ticaret Sicili Müdürlüğümüzce 12 Haziran 2014 tarihi itibariyle resen silinmiştir. Bu şirketlerle ilgili olarak, Torba Yasa ile kanuna geçici bir madde eklenmiştir. Geçici maddede, -14 Şubat 2014 tarihine kadar Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre yapılması gereken sermaye artırımlarını herhangi bir nedenle yapmamış olan şirketler hakkında asgari sermaye şartını üç ay içinde yapmaları halinde fesih işlemi uygulanmaz. Sermaye artırımında bulunmaması nedeniyle ticaret sicili kaydı silinenlerin de bu süre içinde sermaye artırımı için başvurmaları halinde kayıtları resen yeniden oluşturulur- hükmü yer almaktadır. Geçici maddeye göre, bu durumdaki şirketlerin sermayelerini bu maddenin yayım tarihi olan 11 Eylül 2014 tarihinden itibaren 3 ay içerisinde, yani 11 Aralık 2014 tarihine kadar asgari sermaye tutarına yükseltmeleri durumunda kayıtları Ticaret Sicili Müdürlüğümüzce resen açılacaktır. Buna göre, 14 Şubat 2014 tarihine kadar Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre yapılması gereken sermaye artırımlarını herhangi bir nedenle yapmamış ve henüz ticaret sicilinden kayıtları silinmemiş olan şirketlerin asgari sermaye şartını 11 Aralık 2014 tarihine kadar yerine getirmeleri halinde fesih işlemi uygulanmayacaktır. Ayrıca, sermaye artırımında bulunmaması nedeniyle ticaret sicili kaydı silinenlerin de bu süre içinde sermaye artırımı için başvurduklarında kayıtları yeniden oluşturulacaktır. Sermayelerini yeni asgari sermaye tutarlarına yükseltmeyen ya da bu nedenle ticaret sicil kaydı silinen üyelerimizin Torba Yasa hükümleri kapsamında kendilerine verilen bu fırsatı değerlendirmelerini bekliyoruz." - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Atila Menevşe Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title