Haberler

Şenol Güneş Ateş Püskürdü!

Güncelleme:

Trabzonspor teknik Direktörü Şenol Güneş sezonun ardından basın mensuplarının karşısına çıktı.

Trabzonspor teknik Direktörü Şenol Güneş sezonun ardından basın mensuplarının karşısına çıktı. Güneş düzenlediği basın toplantısında hakem kararları hakkında açıklama yaptı. Şampiyonluk yolunda kendileri ve hakemler üzerine oyunlar oynandığını dile getiren Güneş, Emenike'nin Fenerbahçe maçında oynamamasını ve kendi takımındaki oyunculardan kimlerin gitmek istediğini açıkladı.

İşte Şenol Güneş'in yaptığı önemli açıklamalar:

Fark yaratan farklı bir takım olmak istediğimiz söyledik. kimseyi kandırmadan, korkutmadan işimizi yaptık. kendimize ve başkalarına saygı göstererek mücadele ettik. Futbolun bir oyun olduğunu bilerek oynadık.

Avrupa'da oynamak, Şampiyonlar Ligi'ne katılmak için büyük bir çaba verdik. Liverpool'a kaybettik, kupadan elendik, ligde 82 puanla ikinci olduk. Daha iyilerini yapabilirdik ama bu konuda bizim de hatalarımız oldu.

HÜRRİYET GAZETESİNE SALVO

Medya ilişkileri, hakem, transferler, hatalar hepsini sebep olarak sayabiliriz. Transfer dedikoduları takımımız etkilemiştir. Bazı medya organları takımımız üzerinde baskı kurmaya çalışmıştır. özellikle Hürriyet gazetesi. Bunların kimin yaptığını biliyoruz. Ben hürriyetimi kaybettim cesaretimi kaybetmeyeceğim.

TSYD toplantısında benim antrenörlüğü bırakacağımı söyleyenler, zaman için Fenerbahçe tarafından gündeme getirilen bizim 3 penaltımızla bizi yıpratmaya çalıştılar. Başkaları bir maçta 3 penaltı aldı konuşulmadı. Kaleciler, rakipler hakkında konuşuldu.

Hakemlerle maçı aldı demek, hakemler şampiyon olamay eşittir. Biz herşeyi açık konuşuyoruz. Onlardan da herşeyi bekliyoruz. İstanbuL'daki emdya farklı işliyor. Bu da normaldir. Ben kamuoyunun nasıl yanıltıdılğını söylemeye çalışıyorum.

BASKI ALTINDA...

Hakemlerin baskı altına alınması doğru değil. Baskılar sonrasında hakemler çığrından çıkmıştır. Özellikle ligin ikinci yarısında. Hatalardan çok baskı altında karar verilmiştir. Örneğin Cüneyt Çakır Avrupa'da yi maç yönetti bizim maçta hata yaptı. Biz Beşiktaş maçında ofsayttan gol yedik, kupayı kaybettik. Bizim sesimiz çıktı mı?

Biz hakemler onlara çalışsın, bunlara çalışsın demiyoruz. Karabükspor maçında Yunsu Yıldırım kötü maç yönetti. Bucaspor maçında aynı şekilde. Kayserispor maçında 2 puanımız gitti. Ağzımızı açmadık, açmayız da. Biz haksızlığı değil, kötü niyeti konuşuyoruz.

Ayrıca oyuncuların kafalarını karıştırma çabaları. Hürriyet gazetesi Emenike, Selçuk haberlerini yazarken bizden sadece Umut'un eşinden ayrılmasını yazdılar. Teşekkür ederiz. Bu Türk futbolu için çok önemliydi. Biz kavgadan yana değiliz. Biz futbol adına bir şeyler üretmek istiyoruz. Bizim de hatalarımız var, onların da. Kimse kötü niyetli olsun istemiyoruz.

'HAKEMLER FENERBAHÇE'Yİ ŞAMPİYON YAPTI' DEMEK...

Biz averajla ikinci olduk, üzgünüz. Önümüzdeki seneye daha iyi hazırlanacağız. Şimdi A Milli Takım'a başarılar diliyoruz. Gelecek yılından bundan daha iyi olmasını istiyoruz. Hepimiz aynı gemideyiz. Türkiye'de kaos ortamını eleştirenlerin bu ortamı bu ortamı yaratmamak için daha dikkatli olmalı

Yunus Yıldırım'ı Fenerbahçe maçlarına vermediler. Bülent Yıldırım'ı bizim Eskişehirspor maçının ardından Karabükspor maçına verdiler. Oğuz Sarvan bunları bilmiyor mu? Biz konuştuk ama hiçbir şey değişmedi. Ne söylersek, söyleyelim bir şey değişmez ve alttakiler hep ezilir. Ben hakemlerimizin iyi olduğunu düşünüyorum. Ama baskılarla, atamalarla onları bu hale getirdiler. Hakemler Fenerbahçe'yi şampiyon yaptı demek doğru değil. Emeğe saygı' dediğimizde bize saldıranlar şimdi Fenerbahçelilere sessiz kalıyor.

TAKIMIN BAŞINDA OLACAĞIM

Gelecek yıl da ben işime devam ediyorum. Medyada bir şeyler yazıyor. Ben yine takımımın başında olacağım. Sorunları çözmek için buradayım. oyuncularımızla ilgili olarak Selçuk ve Egemen'in bizden ayrıldığını düşünüyorum. İyi değil ama onların kararları. İmza atılmaması bir hatadır, gerçek olan bu. Temenni olarak söylüyorum kalırlarsa, kalsınlar. Colman'ın ise sorunu yoktu. Jaja'nın menajeri aramış. Gitmek istiyorlarmış.

Selçuk ve Egemen gibi oyuncuları kalsaydı boşluk oluşmazdı. Şampiyonluğu kaybetmemizin yanı sıra kadro sorunumuz olacak. Bunları telafi etmek için oyuncu alacağız. Uyum sorunu da olabilir. Bu aşamada alacağımız transferlerin hem uyumlu hem de kaliteli olması gerekecek. Yabancılar konusunda belirsizlikler var. Bu transfer döneminde cidddi değişimler olacak gibi. Polonyalılar'dan tam verimi alamadık. Yattara sezon başında kötüydü ama son dönemde çok iyiydi. İyi bir oyuncu kalmasını da istedik.

SELÇUK, EGEMEN, YATTARA, JAJA, COLMAN VE CALE!

Yattara'ya sordum Karabükspor maçında ne yapacaksın gidecek misin diye. Bir şey söyle ona göre kadroda karar vereceğim. 'Bilmiyorum' dedi. Devre arasında ise geldi 'Hocam beni al taraftarı selamlamak istiyorum' dedi.

Egemen ile Selçuk'un durumunu hala bilmiyorum. Gitmeyebilirler. Yabancı oyunculardna Colman'ın kalmasını çok isterdim. Belki onu Jaja etkilemiştir. Cale ile ilgili olarak babası geldi, konuştuk. Gerekli parayaı getirdiği taktirde gidebileceği söylendi. Yabancı konusunda sorun yok. Biri gider, biri gelir. Yerlide ise sıkıntı var. Selçuk ve Egemen gitmezse sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum.

EMENİKE FENERBAHÇE'YE GİDERSE...

Başbakan'ın şampiyonlukta etkisi oldu demek yanlış olur. Fenerbahçe gerek saha içinde, gerekse saha dışına lobi olarak iyi çalıştı. Sen İstanbul hakemiyle maç yönetiyorsun, bize Trabzonlu hakem verilmiyor. Hakemlerle şampiyon olduklarını söylemiyorum ama bunlar yapıldı. Çıkıp bizim bu konuyu dile getirmemizi eleştiriyorlar.

Hürriyet gazetesi sürekli üzerimize oynadı. Bunları söylemem doğru değil ama olay buydu. Fenerbahçe onların resmi yayın organı olduğunu açıklasaydı bir şey demezdim. Fenerbahçe TV onlar kadar taraflı değil. Bağırdılar, kalecilerle ilgili konuştular. Biz ağzımızı açmadık. Kaleciler gol yediğinde birçok şey söylendi. Ivankov bizim için mi oynadı? Bir maçtan önce oyuncu için spekülasyon yapılması çok yanlış. Emenike, F. Bahçe maçında oyanamadı. Bir de onlara giderse bu çok yanlış. Güçlüler, zayıfları ezer. Adam oynamadı sonunda. Gidecek mi, gitmeyecek mi? Fenerbahçe'ye giderse büyük tartışma konusu olacak. Sezer için de aynı şey geçerli. Biz burada kendimiz ieleştiriyoruz, herşeyi konuşuyoruz ama Lig TV gelmedi. Lig TV Türk futbolunun önemli bir değeri. Burada olmalarını isterdik.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Güncel Haberler

Papua Yeni Gine'de 2 binden fazla insan toprak altında kaldı

Papua Yeni Gine'de 2 binden fazla insan toprak altında kaldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a salvolar

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a salvolar

Rus askeri yetkili: Estonya'daki Narva, Letonya'daki Daugavpils ve Litvanya'daki Klaipeda'yı işgal etmeliyiz

Rus askeri yetkili: Estonya'daki Narva, Letonya'daki Daugavpils ve Litvanya'daki Klaipeda'yı işgal etmeliyiz

Bakmadan Geçme

'Fenerbahçe şampiyon olacak' diyen astrolog, canlı yayın açıp ana avrat küfretti

"Fenerbahçe şampiyon olacak" diyen astrolog, canlı yayın açıp ana avrat küfretti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title