Haberler

Şengül'den Hayvan Barınaklarında Basın Toplantısı

30 Mart yerel seçimler sonrası Kiraz Belediyesi şantiyesi alanı içerisinde Kiraz Belediyesi tarafından oluşturulan geçici hayvan barınağında köpeklerin açlıktan birbirlerini yediği, aç ve susuz bırakıldığı iddiasının bazı basın yayın organlarında haber olarak yer aldığını belirten Kiraz Belediye Başkanı Saliha Şengül, iddiaların asılsız olduğunu söyledi.

30 Mart yerel seçimler sonrası Kiraz Belediyesi şantiyesi alanı içerisinde Kiraz Belediyesi tarafından oluşturulan geçici hayvan barınağında köpeklerin açlıktan birbirlerini yediği, aç ve susuz bırakıldığı iddiasının bazı basın yayın organlarında haber olarak yer aldığını belirten Kiraz Belediye Başkanı Saliha Şengül, iddiaların asılsız olduğunu söyledi.

Fırat Üniversitesi Veterinerlik Fakültesinde öğrenci Türkan Ceylan tarafından sosyal medyada yayınlanan Kiraz Belediyesi'ne ait olduğu öne sürülen görüntüler hakkında Kiraz Belediye Başkanı Saliha Şengül belediyenin geçici hayvan barınağında basın toplantısı yaptı. Başkan Saliha Şengül barınakta basın mensuplarını ağırlayarak Kiraz Belediyesinin bu durum ile ilgili olarak hukuki süreci başlattığını belirtti.

"BU HABER BÜTÜNÜ İLE SİYASİ BİR KOMPLODUR"

Şengül şunları söyledi: "Haberde Kiraz Belediyesi ve şahsıma yapılan asılsız suçlamaları ve ithamları şiddetle kınıyorum. Bu haber bütünü ile siyasi bir komplodur. Göreve başladıktan sonra hayvanlar için bir barınak olmadığını görmüş ve ilk iş olarak geçici hayvan barınağı kurduk. Kiraz sokaklarında başıboş, aç, sefil, bakıma muhtaç şekilde dolaşan ve insan hayatına tehlike arz eden köpekler toplanmış barınakta misafir edilmiştir. Bu hayvanlar barınakta dişi erkek yavru olarak özel bölümlere yerleştirilmiştir. İki işçimiz görevlendirilmiş ve barınak açıldığından bugüne görevlerini yapmaktadırlar. Barınağa her gün fırından 45 ekmek belediyenin işlettiği otelden ve lokanta esnaflarından yemek ve yemek artıkları mandıralardan süt, peynir suyu gelmekte hayvanlar düzenli olarak beslenmektedir. Yine aynı şekilde suları düzenli olarak verilmektedir."

"BARINAĞIMIZ HERKESİN ZİYARETİNE AÇIKTIR"

Veterinerin düzenli olarak hayvanların sağlıklarını kontrol ettiğini kaydeden Şengül şöyle devam etti: "24 saat kamera sistemi kayıt yapmakta ve isteyen her vatandaşımız barınağa ziyaret etmektedir. Barınağımız herkese olduğu gibi basına da açıktır. Konu tarafımızdan yargıya aksettirildiği için konu ile ilgili yorum yapılmayacağı şeklinde açıklamamız yanlış anlaşılmıştır. Yine aynı şekilde HAYTAP yetkililerinin önerileri tarafımızdan dikkate alınmakta hatta yetersiz gelen barınağımızın yerine Kiraz'a yakışır bir hayvan barınağı ile ilgili çalışmamız son aşamaya gelmiştir. Yakın zamanda hayvanlarımız modern barınaklarına kavuşacaktır." Avukat Necati Efe de bu durumun yargıya taşındığını söyleyerek hukuki sürecin başladığını ifade etti. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fırat Üniversitesi Kiraz Belediyesi Saliha Şengül Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title