Haberler

Sendikalar ve Meslek Odaları Belediye Önünde Eylem Yaptı

Antalya'da aralarında sendikalar, meslek odaları ve siyasi parti temsilcilerinin bulunduğu bir grup, Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı ve son dönemde yaşanan işten çıkarmalar ile görev yeri değişimlerini protesto etti.

Antalya'da aralarında sendikalar, meslek odaları ve siyasi parti temsilcilerinin bulunduğu bir grup, Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı ve son dönemde yaşanan işten çıkarmalar ile görev yeri değişimlerini protesto etti. Aralarında Tüm-Bel-Sen, DİSK, Antalya Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu ile bazı siyasi partilerden temsilcilerin bulunduğu grup Karaalioğlu Parkı içindeki Büyükşehir Belediyesi hizmet binası önünde toplandı. Basın açıklaması yapmak isteyen grubun önü belediyenin özel güvenlik görevlilerince kapatıldı. Bu duruma tepki gösteren grup, güvenlik görevlilerinin geri çekilmesini isterken, kısa süreli gerginlik yaşandı. Sonrasında olay tatlıya bağlandı ve grup 'İşçi kıyımına, havuza, sürgün ve baskılara son' pankartı önünde basın açıklamasını yaptı. Bu sırada Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı çevik kuvvet ekipleri ile bir TOMA belediye bahçesinde hazır bekletildi.

'UYGULAMANIN İNSANİ YANI YOK'

Antalya Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu sözcüsü Abit Küçükaslan grup adına yaptığı basın açıklamasında, 30 Mart seçimlerinin ardından göreve gelen yeni yönetimin bir takım ekonomik gerekçelerle taşeron işçileri işten çıkarırken, yeni yasa gereği belediyeye devredilen 87'si memur, 188'i işçi 275 personelin devlet personel başkanlığı havuzuna gönderildiğini belirtti. Bunun yanında 300'e yakın memurun da belediye yönetimince Antalya'nın en uzak ilçelerine gönderildiğini iddia eden Abit Küçükaslan, 'Bu uygulamanın yasal dayanağı olmadığı gibi insani yanı da yoktur. Kamu yararı da olmadığından kamu vicdanını zedelemektedir" dedi.

'BU UYGULAMADAN VAZGEÇİN' ÇAĞRISI

Yapılan atamaların kamu, kişiler, Antalya ve ülke yararı düşünülerek yapılmadığını vurgulayan Abit Küçükaslan, tebliğ edilen atama yazılarının da usul ve yasaya aykırı düzenlendiğini savundu. Antalya'da yaşayanların sağlıklı ve çalışma verimliliğine uygun çalışmasını istediklerini kaydeden Abit Küçükaslan, 'Sendikalar ve Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu olarak siyasi düşüncesi ne olursa olsun, sürülenlerin, işten atılanların yanında olduğumuzu bildiriyoruz. Antalya Büyükşehir Belediyesi yöneticilerini ve tüm ilgilileri çalışanları mağdur eden ve yasal dayanağı bulunmayan bu uygulamadan vazgeçmeye çağırıyoruz" diye konuştu. BAŞKAN TÜREL İLE GÖRÜŞTÜLER

Basın açıklamasının ardından Abit Küçükaslan ve Tüm-Bel-Sen Şube Başkanı İlhan Karakurt'un aralarında bulunduğu bir heyet Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile görüştü. Yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından açıklama yapan Abit Küçükaslan, 'Burada anlattığımız dertleri orada da anlattık. Diyalog olması için geçen haftadan bu yana randevu istediğimizi de söyledik. Kendisinin haberinin olmadığını söyledi. Onun için görüşemediğimizi söyledik. Arkadaşlarımız da tek tek sendikalarının sorunlarını anlatmaya çalıştılar. Diyalog açısından olumlu bir görüşme. Sonucunu bilmiyoruz" şeklinde konuştu. HAZIRLANAN RAPOR VERİLECEK

İlhan Karakut ise Başkan Türel'e taşeron işçilerin çıkarılmasına ilişkin düzenlemeyi tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini ilettiklerini belirtirken, şehir dışına gönderilen memur ve işçilerin sorunlarını da aktardıklarını kaydetti. Bunun yanında yasayla koruma altına alınan sendika yöneticilerinin görev yerinin değiştirilmesinin hukuksuz olduğunu söylediklerini anlatan İlhan Karakurt, 'Bize göre sürgün, Menderes Bey'e göre görevlendirmeleri gözden geçireceğini söyledi. Kendisi bizden en kısa zamanda taşeron işçiler ve sürgüne gönderilen arkadaşlarla ilgili rapor istedi. Biz de bunu hazırlayacağımızı söyleyip ayrıldık" ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından grup olaysız dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Menderes Türel İlhan Karakurt Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title