Haberler

Şemsi Denizer Futbol Turnuvası" Başladı

Bu sene ikincisi düzenlenen “Şemsi Denizer Futbol Turnuvası” başladı.

Bu sene ikincisi düzenlenen "Şemsi Denizer Futbol Turnuvası" başladı.

Eski futbolcu Hacı Kara tarafından organize edilen turnuvanın açılışı Fener Sahasında gerçekleştirildi. Turnuvanın açılış maçında, bir zamanlar Zonguldak'ta oynayan eski futbolcular sahne aldı. Zonguldaklı eski futbolcu Hacı Kara'nın organizatörlüğünü yaptığı turnuvanın açılışında Kırmızı formalı ve Beyaz formalı ekipler şöhretler maçında karşılaştı.

Kırmızı formalı ekipte Kader Boz, Özkan Cinel, Hacı Demir, Birol Yılmaz, Cemal Aydın, Erdoğan Sivri, Turgay Gürel, Mustafa Kemal Günay, Beyaz formalı ekipte ise Varol Yılmaz, Hüsnü Akın, Zafer Turan, Hasan Şenol, İsmail Eryiğit, Mustafa Kerbela, Osman Tutkun ve Hacı Kara yer aldı. Kırmızı formalı ekip mücadeleden 8-5 galip ayrıldı.

Kırmızı ekibin golleri Özkan Cinel, Hacı Demir (2), Birol Yılmaz, Erdoğan Sivri (3) ve Turgay Gürel'den gelirken, Hüsnü Akın (2), Hasan Şenol ve Mustafa Kerbela beyaz takımın gollerine imza attı.

Turnuvanın açılışında konuşma yapan Zonguldaklı eski futbolcu Hacı Kara, "Şuan 20 takımdan 15 takım oldu. Takım sayısı pek önemli değil benim için de, önemli olan rahmetli Şemsi Denizer'in burada anısı çok önemli bizler için. İşte ikincisini gerçekleştiriyoruz. Zonguldakspor'un rahmetliyle beraber görev yapmış futbolcu arkadaşları, futbol takımı topçuları sağolsunlar tekrar bu sene yine kırmadılar beni turnuvaya katıldılar. Onlara çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bu sene katılan takımlara da kazasız belasız bir turnuva olmasını diliyorum. İnşallah güzel bir turnuva olsun, herkes gelsin seyretsin, bu turnuvadan zevk alsın. İnşallah bu her sene devam edecek. Rahmetlinin turnuvası geleneksel olacak. Herkesin bu turnuvaya sahip çıkmasını ve bana bu konularda yardımcı olmasını istiyorum. Herkesten bu konuya destek çıkmasını istiyorum" dedi.

Ardından konuşma yapan Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş, "Zonguldakspor'umuzun eski futbolcusu Hacı Kara arkadaşımızın, sendikamızın rahmetli Genel Başkanı Şemsi Denizer anısına düzenlemiş olduğu futbol turnuvasının ikincisinin açılış maçı yapıldı. Biz gerek burada düzenlenen gerekse her yıl geleneksel olarak düzenlenen bu turnuvaya Genel Maden İşçileri Sendikası olarak da Şemsi Denizer adına düzenlenen futbol turnuvasına destek olmaya çalışıyoruz. Ben bu futbol turnuvasını düzenleyen, Şemsi Denizer adını yaşatma adına ve unutmama adına düzenleyen Hacı arkadaşımıza Genel Maden İşçileri Sendikası, şahsım ve maden işçileri adına teşekkür ediyorum. Futbol turnuvasına katılan takımlara da başarılar diliyorum" diye konuştu.

Daha sonra konuşma yapan GMİS Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun ise "Öncelikle rahmetli Şemsi Denizer anısına turnuvayı düzenleyen Hacı kardeşimize çok teşekkür ediyorum. Bizde Eğitim Spor Vakfı olarak gerçekleştirilmesinde katkı verdik madenciler adına. İnşallah bu turnuvaların devamı gelir. Her sene düzenlenmesi için bizde elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu.

Turnuvanın organizatörlüğünü yapan Hacı Kara, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş, GMİS Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, Merkez İlçe Başkanı Okan Doğramacı şöhretler maçını katılan eski futbolculara günün anısına madenci heykeli hediye etti.

Şöhretler maçının ardından turnuvanın ilk mücadelesi oynandı. Zonguldak 1903 Beşiktaşlılar Derneği'ni turnuvada temsil eden Beşiktaş, Soma'da yaşanan faciaya kayıtsız kalmadı. Sahaya siyah formalarıyla çıkan Beşiktaş, "Alın terine kömür karası değmiş yaşamlar ruhunuz şad olsun" pankartıyla çıktı. Ayrıca Soma'da hayatını kaybedenler adına karşılaşma öncesi 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı. Beşiktaş ile Kilise takımları arasında oynanan A Grubu mücadelesi 1-1 beraberlikle sonuçlandı. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şemsi Denizer Zafer Turan Beşiktaş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title