Haberler

Şemdinli'de Halk Oyunları Yarışması

Şemdinli'de düzenlenen "Okullararası Halk Oyunları İl Birinciliği" yarışması sonuçlandı.

Şemdinli'de düzenlenen "Okullararası Halk Oyunları İl Birinciliği" yarışması sonuçlandı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Halk Oyunları İl Temsilciliği'nin 2015 yılı faaliyet programında yer alan yarışma, ilçe merkezindeki kapalı spor salonunda yapıldı.

Hakkari merkez ile Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca ilçelerinden 21 takımın katılımıyla düzenlenen yarışma, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, yaptığı konuşmada, halk oyunlarının kültürlerin gelişmesine önemli katkı sunduğunu belirterek, yarışmaya katılan takımlara başarı diledi.

Güldal'ın konuşması sonrası yıldızlar ve gençler kategorilerinde yapılan yarışmada, yıldızlar stilize dalda Şemdinli Sabri Özel Ortaokulu, yıldızlar otantik dalda Hakkari Sermaye Piyasası İlk ve Ortaokulu, gençler otantik dalda Hakkari Gazi Mustafa Kemal Anadolu Lisesi, gençler stilize dalda ise Hakkari Sümbül Anadolu Lisesi birinci oldu.

Hakemler tarafından objektif değerlendirme yapılmadığını öne süren antrenörler, karara itiraz etti.

Kaynak: AA / Yerel

Yüksekova Şemdinli Çukurca Hakkari Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title