Haberler

Sema Programı Adıyamanlıları Büyüledi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, Türk Tasavvuf Müziği Ekibi Hısn-ı Mansur’da Ramazan Akşamları etkinliklerine konuk oldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, Türk Tasavvuf Müziği Ekibi Hısn-ı Mansur'da Ramazan Akşamları etkinliklerine konuk oldu.

Kültür Bakanlığı bünyesinde 1990 yılında Türk Tasavvuf Müziğini en üst seviyede icra etmek, araştırmak ve tanıtmak amacıyla kurulan Konya Tasavvuf Ekibi, Demokrasi Parkında Adıyamanlılarla buluştu.

Adıyaman Belediyesi ve Beyaz Ay Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte, Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu tarafından, 'Acembuselik Ayini' eşliğinde sema programı icra edildi. Ney ve tambur eşliğinde sema gösterisinde bulunan semazenler, izleyenlerden büyük alkış aldı.

Konya Tasavvuf Müziği Ekibine teşekkür eden Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, "Ramazan etkinliklerimiz, ayın maneviyatına uygun etkinliklerle devam ediyor. Konya ekibi her yıl olduğu gibi bu yıl da bizlerle oldu. Her izleyişimizde ayrı bir keyif alıyoruz. Konya'dan Adıyaman'a gelen değerli misafirlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Kalabalık bir seyirci topluluğunun beğeni ile izlediği programın bitiminde, Adıyaman Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu ve Beyaz Ay Derneği Başkanı Ümmügülsüm Öncel tarafından, Topluluk Sanat Yönetmeni Yusuf Kayya, Topluluk Müdürü Fahri Özçakıl ve Topluluk Kudümzeni Mehmet Öztorun'a çeşitli hediyeler takdim edildi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Beyaz Ay Derneği Kültür Bakanlığı Adıyaman Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title