Haberler

Selçuk'ta Dinler Buluşması

25 Mayıs Pazar günü Selçuk'ta çok özel bir gün olarak yaşanacak.

25 Mayıs Pazar günü Selçuk'ta çok özel bir gün olarak yaşanacak. İslam aleminin en önemli günlerinden Miraç Kandili ve Hristiyanlar için büyük önem taşıyan Aziz Yuhanna Yortusunun denk geldiği bu anlamlı günde, Selçuk'ta bulunan iki tarihi mekanda, iki dinin törenleri gerçekleşecek. Selçuk Belediyesi de bu dini törenlerin en güzel şekilde yaşanabilmesi için katkı sunacak.

25 Mayıs Pazar günü sabah saat 11.00'de İsa'nın havarilerinden İncil Yazarı Aziz Yuhanna'nın mezarının da bulundu Aziz Yuhanna Bazilikası'nda (Saint John Kilisesi) Katolik Kilisesi Başpiskoposu'nun yöneteceği ve İzmir Katolik Cemaati'nin katılacağı dini ayin gerçekleşecek.

Akşam ise Anadolu Beylikleri dönemine ait ve Aydınoğlu İsa Bey tarafından 1375 yılında inşa edilen tarihi İsa Bey Camii'nde Miraç Kandili için Mevlidi Şerif okunacak.

Selçuk Belediyesi de bu özel günün en iyi biçimde yaşanabilmesi için katkılar sunacak. Miraç Kandili için okunacak Mevlidi Şerif öncesi ney dinletisi organize eden Selçuk Belediyesi bu güzel güne ayrıca kandil şekeri, tavuklu pilav ikramlarıyla destek olurken Tire Süt Kooperatifi de sütlü şerbet ikramında bulunacak. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Selçuk Belediyesi Miraç Kandili İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title