Haberler

Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür Açıklaması

Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür şubat ayı meclis toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür şubat ayı meclis toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Selçuk Belediyesi'nin kurulduğu tarihten itibaren en büyük yatırımlarını son 5 yılda yaptığını dile getiren Başkan Ülgür, bu projelerin ilçenin kaderini değiştireceğini kaydetti. Ülgür, tarımsal sanayi, üniversite, Efes'in Unesco yolculuğu ve Ayasuluk Kalesi projelerinden söz ederek, yürütme organında görev alan meclis üyelerine ve belediye çalışanlarına katkılarından dolayı teşekkür etti.

TARIMSAL SANAYİ GÜVENLİ LİMAN OLACAK

Selçuk Belediyesi'nin girişimleri ile dünyaya açılan ticaret limanı olacak tarımsal sanayi alanı ile bölgenin ekonomik ve prestij gücü kazanacağını söyleyen Ülgür, sadece bu sene Meyve Paketleme Tesisi'ne 18 milyon lira harcadıklarını dile getirerek, "Şubat ayının sonunda veya Mart ayının ilk haftasında soğuk hava deposu bölümünün açılışını yapacağız. Bir taraftan da meyve paketleme makinalarının ihalelerine çıkıyoruz. Temmuz ayı sonuna kadar da Meyve Paketleme Bölümü tamamlanacak. Kendi konusunda tek kompleks. Yanında hal binaları, uluslararası akreditasyon almış laboratuvar ve tır parklarıyla gümrükleme sahasıyla içinde pazar olma özelliği ile Türkiye'nin tek tesisi olacak. Ege'nin en büyük tesisi olarak da bölge çiftçisine hitap edecek. Amacımız kentimizin ve bölgemizdeki ürünlerin katma değerini yükseltmek. Bu alanda çalışmalarımız sürüyor. Sivil toplum kuruluşları ile yaptığımız toplantılar sonucunda Soğuk Hava Depoları'nın adının Depo- Efes olmasına karar verdik. Bununla ilgili kurumsal kimlik çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu önemli tesisi meyve paketleme fabrikası olmanın yanında aslında çiftçinin sığınacağı bir liman olarak görüyoruz. Çiftçimiz piyasanın bozuk olduğu yıllarda bu tesise sığınabilecek. Bu tesis ihracat üssü olacak" dedi.

"EFES, ÜNİVERSİTE OLACAK"

Selçuk'a üniversite getirmek için 15 yıldır konuyla ilgilendiklerini ifade eden Başkan Ülgür, "Türkiye'de fakülte açan tek ilçe belediye olacağız. Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nin fakülte binasını hazırladık. Yüksekokulların yanında bir de fakülte açılacak. Dokuz Eylül Üniversitesi ile yapmış olduğumuz çalışmalar da sonlandı. Nisan ayında binamızı teslim edeceğiz. Sivil toplum örgütleri ile yaptığımız toplantılar sonucunda turizm kolunda bir yüksekokul açılmasını istedik, arkeoloji ile ilgili yapı restorasyon ustalığı, yapı elemanları, güzel sanatlar fakültesinin bir bölümünün heykel ahşap gibi bölümlerin açılmasında talepte bulunduk. Önümüzdeki günlerde YÖK iki konuda karar alacak. Bunlardan bir tanesi açılacak olan yüksekokulunun isminin belirlenmesi. Biz Dokuz Eylül Üniversitesi Efes Meslek Yüksekokulu olması adına talepte bulunduk. Aynı zamanda hangi bölüm yüksekokulların açılacağı ile ilgili de YÖK karar verecek. 2014-2015 yılında 3 veya 4 branşta yüksek okulu açılacak" dedi

"EFES'İN ÜZERİNDEKİ POLİTAKALARI DEĞİŞTİRECEĞİZ"

15 yıl önce Selçuk gündemine getirdiği ve hayalmiş gibi görünen Efes'in UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne kabul ettirilmesi konusunda en büyük adımları attıklarını kaydeden Başkan Ülgür, "Unesco için yıllarca çalıştık. Bilim adamları, alanında uzman kişiler ve toplumun farklı grupları ile toplantılar yaptık. Çalışmalarımızın sonunda Efes Alan Yönetimi Planı oluşturduk. Kültür Bakanlığı'nın ilgili bütün kurumlarının onayını aldık. 2014 yılı temmuz ayında UNESCO'nun dünya miras listesine girersek, 2015 yılında EFES Alan Yönetimi için de neyi nasıl yapacağımız konusundaki kısa orta ve uzun vadedeki planlarımızın hepsini Unesco'ya verdik. Amacımız Efes'in üzerinde her gün değişen politikaları kaldırmak. Efes 'in koruma kullanma onun üzerindeki ticari haklar gibi bütün kararları hazırladığımız plan dahilinde UNESCO verecek ve denetleyecek. Biz görevimizi tamamladık. Hayli gerçeğe dönüştürdük. Bundan sonraki görev Dışişleri Bakanlığı'nındır" ifadesini kullandı.

YENİ TURİZM DESTİNASYONU

Proje maliyeti 594 bin 760 TL, uygulama maliyeti ise 5 milyon 617 bin lirayı bulan Ayasuluk Kalesi projesi kapsamında uygulama çalışmalarının sürdüğünü, toplam 172 bin 533 metrekarelik alanda yapılacak olan projenin 9 bin 500 metrekarelik bölümünün yapısal, bitkisel çevre düzenlemesi inşai uygulama ve sulama projelerinin yapıldığını da vurgulayan Başkan Ülgür, kalenin doğu kısmındaki çevre düzenleme çalışmalarının Şubat ayı sonuna kadar tamamlanacağını söyledi.

Proje kapsamında yeni yapılan Ayasuluk Kafe'nin güney kısmında yer alan 40 metrekare boyutunda Selçuk'un tarihsel dönemlerine ait semboller ve sanatsal seramiklerin yer aldığı meydan çalışması tamamlandığını, medeniyetler tarihini anlatan rölyefin olduğu meydanda, kuzey duvarına da Efes in kuruluş efsanesini anlatan, rölyef çalışması da uygulanacağını anlatan Ülgür, "Bizans sarnıcı kalıntıları ile su kemerlerinin anıtsal aydınlatma uygulamaları ile alanın tümünde çevre aydınlatması için çalışmalar ise tamamlandı. Alana giriş merdivenleri ile karşılama alanının zemin döşemeleri ise devam ediyor. Uygulamanın bitmesine takiben alandaki peyzaj düzenlemeleri de tamamlanacak. Şubat ayının sonuna kadar bahsi geçen bu çalışmalar sona erecek. Aşama aşama tamamlanan proje sayesinde Selçuk yeni bir turizm destinasyonuna sahip olacak. Bu büyük yatırımlı proje sayesinde Kalenin ve kentin değeri artacak. Proje ile birlikte ise İsabey Mahallesi'nde de cephe iyileştirmeleri, yol çalışmaları yaparak kaleye yakışır bir mahalle yaratılacak" şeklinde konuştu.

Meclis toplantısında Kale Projesi ile ilgili de açıklama yapan Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, "Şirince diye bir turizm markası yarattık biz bu konuda tecrübeliyiz. Şimdi de kale bölgesinde Efes'i destekleyecek yeni bir destinasyon oluşturuyoruz. Kale projemizi de böyle yapacağız. Bu proje sayesinde biz Efes'i şehrin içine getiriyoruz. 2016 yılına kadar kalenin tüm çevresindeki çalışmalar bitecek. Amacımız bir turizm destinasyonu oluşturmak. Efes'in ilk kurulduğu yer APASA yani kalenin olduğu yer. Biz Efes'in kardeşini yaratmaya çalışıyoruz bu da meclis salonunda temelleri atılmış büyük bir projedir. Son iki yılda en iyi en önemli çıktılarımız bu üç dört proje oldu. Amacımız kentin turizm, tarım ve hizmet sektöründe gelişmesi en yüksek noktaya çıkmasıdır. Bunu da layığı ile yaptığımızı düşünüyorum. Katkılarından dolayı tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Vefa Ülgür Türkiye Unesco Efes Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title