Haberler

Sel Felaketinde Yıkılan Köprünün Yerine Yenisi Yapılıyor

Hatay’ın Erzin ilçesinde geçtiğimiz yıl eylül atında yaşanan sel felaketinde yıkılan eski Adana Yolu üzerindeki köprünün yerine yapılacak köprünün temeli törenle atıldı.

Hatay'ın Erzin ilçesinde geçtiğimiz yıl eylül atında yaşanan sel felaketinde yıkılan eski Adana Yolu üzerindeki köprünün yerine yapılacak köprünün temeli törenle atıldı.

Köprünün temel atma törenine Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek, Ak Parti Erzin İlçe Başkanı Mithat Bozdağ, CHP Erzin İlçe Başkanı Ali Sarar, MHP Erzin İlçe Başkanı Müzeyyen Akın, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek, yaptığı konuşmada, "Hatay Büyükşehir oldu olalı ilk icraat bu köprünün yapılması olacak. Ümidimiz, sırada bekleyen içme su şebekesinin yenilenmesi, yollarımız, arıtma tesisi ve otogarımızın hizmete açılması. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Lütfü Savaş söz verirse yerine getireceğine inanıyorum" dedi.

Hatay'ın her yerleşim yerine hizmet için göreve geldiklerini belirten Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş öse şunları kaydetti:

"Kasım başkanımın dediği gibi, bu köprümüz Erzin'e yapılan hizmetlerin ilki olacak ve devamı gelecek. Geçen yıl yaşanan sel felaketinden önce yaşanan kuraklıktan sonra yağan ilk yağmurla nedeniyle Allah'ıma dua ettim. Sabahın da bir duyduk ki Erzin'de sel felaketinde 5 vatandaşımız hayatını kaybetmiş ve yıllarca Erzin'in yükünü çeken bu köprü de yıkılmıştı. Yağmur sevincimiz yerini üzüntüye bıraktı.

"Bütçeyle ilgili sıkıntılarımız var, bunu çözdüğümüz zaman Erzin'in içme suyu, arıtma tesisi, yollar ve Şahin Tepesi gibi mesire yerinin hizmete açılması konusunda çalışmalarımıza hız vereceğiz. Bu işleri yaparken bize hem güveneceksiniz hem de dua edeceksiniz. Bu köprümüzün yapım işlemi tamamlandığında Erzinli vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."

Konuşmaların ardından hep birlikte hayırlı olsun dilekleriyle beton mikserinin düğmesine basıldı. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erzin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title