Haberler

Sel Felaketinde Ölenler Defnedildi

Güncelleme:

Rize'nin Gündoğdu İlçesinde Önceki Gece Yaşanan Sel Felaketinde Hayatını Kaybedenler Son Yolculuklarına Uğurlanıyor.

Rize'nin Gündoğdu ilçesinde önceki gece yaşanan sel felaketinde hayatını kaybedenler son yolculuklarına uğurlanıyor. Beldede toprak altında kalan evde hayatlarını kaybeden Kopuz ailesinden 6 kişi için Çayeli ilçesi Hacıbaşı Cami'nde cenaze töreni düzenlendi. Kopuz ailesinin yakınları, cenaze öncesi tabutların başında gözyaşı döktü. Ahmet, Münevver, Muhammet, Meliha, Vildan ve Akif Kopuz, öğle namazı sonrasında kılınan cenaze namazının ardından son yolculuklarına uğurlandı. Cenaze törenine Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Rize Valisi Seyfullah Hacımütftüoğlu, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, milletvekilleri, vatandaşlar ve ailenin yakınları katıldı. Ayrı ayrı kıldırılan namazlarının ardından cenazeler toprağa verilmek üzere Rize il merkezi ile Gündoğdu beldesine gönderildi.

PEHLİVAN ÇİFTİ GÜNEYSU'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Feci olay sırasında Veliköy'deki evlerinde hayatını kaybeden Sonay (22) ve Serdar (27) Pehlivan çifti de

Rize'nin Güneysu ilçesi Gürgen Köyü'nde öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardınan toprağa verildi. Cenaze törenine Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder ile AK Parti Rize il Başkanı Hasan Karal katıldı.

YARI GELİRİ KARŞILIĞI ÇAYLIK KİRALAMIŞLAR

Bu arada Güneysu ilçesinin Gürgen köyünde yaşadıkları öğrenilen Pehlivan çiftinin, ek gelir sağlayabilmek için Gündoğdu beldesi Veliköy köyünde, yarı geliri karşılığında çaylık arazi kiraladıkları ortaya çıktı. Çay toplama mevsimi olduğu için Gündoğdu'da bulundukları öğrenilen Sonay ve Serdar Pehlivan, Veliköy'de geçici olarak yaşadıkları evde yan yana can verdi. Çiftin çocukları Kayra (5) ve Ümran (2) ise, Güneysu'da anneannelerinden yanında oldukları için faciadan kurtuldu. Yıllık 14 ton çay elde edilen araziden çiftin yıllık gelirinin 5 bin 600 lira olduğu öğrenildi.

KAYRA: ONLARI ÇOK ÖZLEDİM

Bu arada, Güneysu ilçesi Gürgen köyünde anneannesinin yanında kalan 5 yaşındaki Kayra, zaman zaman evin kapısının önünde oynadı, bazen de odada uyuyan kardeşi Ümran'ın yanına gitti. Küçük Kayra, "Annem, babam iki gün önce gitti. İkisi de öldü diyorlar. Onları çok özledim" diye konuştu.

Ömür Avcı- Muhammet Kaçar- Osman Şişko- RİZE- DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title