Haberler

Sekmen: "Teşvik ve Cazibe Merkezi Programı Ekonomik Milattır"

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Bizim Kaygımız Sizin Kaydınız” isimli Avrupa Birliği projesi kapsamında "Ulusal ve Uluslararası Mali Destekler" konulu konferansa katıldı.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "Bizim Kaygımız Sizin Kaydınız" isimli Avrupa Birliği projesi kapsamında "Ulusal ve Uluslararası Mali Destekler" konulu konferansa katıldı. Başkan Sekmen, burada yaptığı konuşmada, Erzurum'un ekonomik ve ticari hayatından bahsederek, teşvik, fon ve mali destek programlarının önemini anlattı. Sekmen, şunları kaydetti: "İktisadi ve ticari hayatı, ekonomik ve sosyal hinterlandıyla geniş bir yatırım ağına sahip olan Erzurum, bir ticaret kentidir. Erzurum'un ticari hayatını anlayabilmek için şehre stratejik, kültürel ve ekonomiyi anlayan bir gözle bakmak gerekir. Genel hatlarıyla tarım, hayvancılık ve hizmet sektöründen oluşan kent ekonomisinin en büyük girdileri 'Bacasız sanayi' olarak adlandırılan üniversiteler, her yıl başarı grafiğini artıran şirketler, kış turizmine yön veren tesisler, küçük ve orta ölçekli sanayi tesisleri ve diğer işletmelerden oluşmaktadır. Erzurum'da sanayileşme çabaları günümüze kadar olan süreçte maalesef istenilen gelişmeyi gösterememiş, şehrimiz hem kamu hem de özel sektör açısından uygun bir sanayi merkezi konumuna ulaşamamıştır. Bölgelerarası kalkınmışlık farkını giderme noktasında Hükümetimizin hayata geçirdiği teşvik programı hem ilimiz hem de bölgemiz için bir milat niteliğindedir. Erzurum'u ulusal ve uluslararası fonlarla, cazibe merkeziyle ilgili sunulan kolaylık ve önceliklerle el birliğiyle zirveye taşıyacağız."

"RASYONEL VE ÇOK ORTAKLI KOLLEKTİF BİRLİKTELİKLER EKONOMİYİ GÜÇLENDİRİR"

Başkan Sekmen, konuşmasında kollektif birlikteliklere vurgu yaptı. Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Geleneksel şirket yönetiminden ziyade çağın gereklerine uygun rasyonel ve çok ortaklı kollektif birlikteliklerle şehrimiz ve bölgemizin ekonomisini istenilen bir seviyeye ulaştırmalıyız. Her alanda pazar potansiyeli olan lakin kendi kaynaklarını üretime dönüştüremeyen şehir ekonomisini yatırım, destek, fon ve cazibe merkezi programıyla güçlendireceğiz. Bu noktada yerli ve yabancı sermayeye önemli kolaylıklar sağlayacak olan kalkınma seferberliği için her kurum üzerine düşeni fazlasıyla yapmalı; yatırım imkanlarını iş dünyasına doğru kanalları kullanarak anlatmalıdır. Erzurum, Doğu Anadolu Bölgesi'nin merkezidir. Bölgemizin bir cazibe merkezi olması için kurumlar arası yüksek iletişim ve işbirliği şarttır. Erzurum, kalkınma ve büyümede öncü bir şehirdir. Şehrimiz ve bölgemizin gelişmesi için kamu ve özel sektörde güçlü birliktelik kurmak gerekiyor. Bu yüzden her kurumun taşın altına elini değil, gövdesini koyması lazım. Biz sürekli şunu ifade ediyoruz. Bu şehre yatırım yapacak olan kim varsa bütün imkanlarımızı ona seferber etmeye hazırız. Yeter ki ilimize ve bölgemize yatırım yapılsın." - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Avrupa Birliği Mehmet Sekmen Erzurum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title