Haberler

Şehitlerin Hatıraları Bu Müzede Yaşayacak

Samsun Büyükşehir Belediyesince restore edilen milli mücadelenin ilk planlarının hazırlandığı tarihi Şeyh Sadi Tekkesi, vatan uğruna canını feda eden şehitlerin anılarını yaşatmaya hazırlanıyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesince restore edilen milli mücadelenin ilk planlarının hazırlandığı tarihi Şeyh Sadi Tekkesi, vatan uğruna canını feda eden şehitlerin anılarını yaşatmaya hazırlanıyor.

Mustafa Kemal Atatürk'ün Havza mitingi öncesinde Samsun'da ilk direniş planlarının hazırlanıp stratejilerinin yapıldığı Şeyh Sadi Tekkesi'nin restorasyonu bitti.

Geçmişten bugüne kadar vatan uğrunda can vermiş şehitlerin anılarının yaşatılacağı Şeyh Sadi Tekkesi ve Kuvayi Milliye Ruhu binasını gezen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ekran üzerine yansıtılan görüntüler eşliğinde Çanakkale Destanı ve kurtuluş mücadelesinin anlatıldığı tekkede bir de Güneydoğu şehitlerinin öykülerinin anlatılacağı bir hikaye yapılacağını söyledi.

Kuvayi Milliye Müzesi olarak ziyaretçilere kapılarını açacak tekkenin içerisinde yer alan şehitlerinin isimlerinin ve fotoğraflarının döndüğü ekranı izleyen Belediye Başkanı Yılmaz, Kıbrıs Harekatı'nda yaşanılanların yer aldığı o günkü gazete küpürleri ve Kıbrıs gazilerinin fotoğraflarını inceledi.

Başkan Yılmaz, "Millet olarak şehitlerimizi her zaman yüreğimizde taşıyoruz. Onların hiçbir zaman ölmediğini dinimizce de biliyoruz. Bunu gençlerimize, gelecek nesillerimize de restore ettiğimiz Kuvayi Milliye Müzesi'nde daha yakından göstereceğiz." dedi.

Kuvayi Milliye Müzesi olarak hizmet verecek Şeyh Sadi Tekkesi'nin Samsun'un Milli Mücadele tarihi açısından büyük önemi bulunduğunu ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadelenin ilk adımını attığı şehrimizdeki ziyaretleri ve görüşmeleri kadar, bunları gerçekleştirdiği mekanlar da tarihimiz açısından çok önemli ve değerli. Bu açıdan Büyükşehir Belediyesi olarak bu mekanlarımızı bulup restore ederek, yaşatmayı ve halkımızın hizmetine sunmayı misyon edindik. Şeyh Sadi Tekkesi'ni ilk görünce tüylerimiz diken diken olmuş, harabiyeti bizleri üzmüş, utandırmıştı. Ancak, tarihimize yakışır bir şekilde restore ederek, kentimize yeniden kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kuvayi Milliye Müzesi şimdiden hayırlı olsun. En kısa sürede burası halkımızın ziyaretine açılacak."

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Samsun Havza Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 9 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
title