Haberler

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla Trabzon, Artvin, Giresun, Bayburt ve Ordu'da tören ve etkinlikler düzenlendi.

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla Trabzon, Artvin, Giresun, Bayburt ve Ordu'da tören ve etkinlikler düzenlendi.

Trabzon Valiliği önündeki anıta çelenk sunulmasının ardından Sülüklü Mezarlığı'ndaki garnizon şehitliğinde anma programı gerçekleştirildi.

Programda Kuran-ı Kerim okundu, dua edildi ve Vali Abdil Celil Öz şeref defterini imzaladı. Beraberindeki diğer yetkililer ile şehitlerin kabirlerine karanfil bırakan Vali Öz, şehit aileleriyle görüşerek sabır diledi.

Giresun

Giresun'da, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

İlk tören Giresun Kalesi'ndeki şehitlikte yapıldı. Giresun Valisi Hasan Karahan, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru ve Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, şehitliğe çelenk bıraktı, saygı atışı gerçekleştirildi.

Şehitlik şeref defterini imzalayan Vali Karahan, şehitleri minnet ve şükranla anarak deftere şunları yazdı:

"Çanakkale, maneviyatın maddiyata galebe çaldığı yerdir. Sizler vatan, millet ve istiklal uğruna canlarınızı seve seve feda ettiniz. Aziz kanlarınızla yazdığınız bu destanı bizlere armağan ettiniz. Bu zaferi destanlaştıran sizlerin iman ve azmidir. Kınalı Hasanların, Yahya Çavuşların, Seyit Onbaşıların ve nice vatan evladının canlarıyla yazdığı bir destanın ölümsüz kahramanlarına minnet, şükran ve dualarımızla. Aziz ruhunuz şad olsun"

Artvin

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 101. Yılı nedeniyle Artvin Garnizon Şehitliği'nde düzenlenen törende, Vali Kemal Cirit, İl Garnizon Komutanı Piyade Albay Uğurcan Gençay ve Belediye Başkanı Vekili Erkan Yazan anıta çelenk sundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Piyade Yüzbaşı Deniz Ayar yaptı.

Üsteğmen Ferhat Özdağ'ın "Çanakkale Şehitlerine" isimli şiiri okumasının ardından Vali Cirit, Çanakkale Savaşı'nın, kahramanlık denilince akla gelen nadir anlardan birisi olduğunu söyledi.

Binlerce şehidin, "Çanakkale geçilmez" gerçeğini tarihe altın harflerle yazdırdığını ifade eden Cirit, "Milletimizin bağımsızlığa olan tutkusu ile her ne şart altında olursa olsun bu topraklardan asla vazgeçmeyeceğimizi bir kez daha tüm dünyaya haykırıyor, tarihin ve dünyanın akışının değiştiği böylesi bir günde, destansı mücadeleleri ile canlarını veren şehit ve gazilerimiz ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere kahraman ecdadımızı rahmet, şükran ve minnetle anıyorum." diye konuştu.

Törende daha sonra şehit mezarlarına karanfil bırakıldı ve Kuran-ı Kerim okundu.

Bayburt

Bayburt'ta, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 101. Yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

Şehit Osman Tepesi'ndeki Bayburt Şehitliği'nde düzenlenen törende Şehitler Anıtı'na Bayburt Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ile Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin çelenkleri sunuldu

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hayrettin Haluk Akkoyunlu, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Akkoyunlu, Çanakkale'nin Türk tarihinin en hüzünlü zaferi olduğunu belirterek, "Yokluklar içindeki bir milletin çağın en güçlü devlet ve silahlarına topyekun direnişinin gerçek bir hikayesidir. Bu destanın her satırında insanlık onuru vardır. Bu onur düşmana sadece silahlı mücadeleyle değil, verdiği insanlık dersi örnekleriyle de dünyaya baş eğdiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, onun silah arkadaşlarına ve kahraman mehmetçiklere aittir." dedi.

Törende, yetkililer şehit mezarlarına karanfiller bıraktı.

Ordu

Ordu'nun Ünye ilçesinde müftülük tarafından düzenlenen programda da Merkez Büyük Cami'de kılınan sabah namazının ardından vatandaşlara "ecdat aşı" olarak bilinen askerlerin 101 yıl önceki kahvaltı menüsü olan yağlı buğday çorbası ve üzüm hoşafı ikram edildi.

Kuran-ı Kerim tilaveti ve şehitler için duaların okunduğu programa vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Ünye Müftüsü Vedat Başsan, "Çanakkale şehitlerimize minnet borcumuz için yapacağımız bir etkinlik yeterli olmayacak ancak onlar hangi dava uğruna şehit oldular onu hatırlatalım istedik. Yarın aynı şey Allah göstermesin başımıza geldiğinde canımızı da malımızı da neler yapacağımızı ortaya koymak için bu organizasyonu düzenledik" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Bayburt Giresun Artvin Ordu Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

title