Haberler

Şehitkamilli Hanımlara 0-6 Yaş Aile Eğitimi Kursu Verildi

Şehitkamil Belediyesi, Şehitkamil ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şehitkamil ilçe Halk Eğitim Merkezi tarafından hanımlara yönelik düzenlenen 0-6 yaş aile eğitimi kursuna katılan kursiyerlere, sertifika töreni düzenlendi.

Şehitkamil Belediyesi, Şehitkamil ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şehitkamil ilçe Halk Eğitim Merkezi tarafından hanımlara yönelik düzenlenen 0-6 yaş aile eğitimi kursuna katılan kursiyerlere, sertifika töreni düzenlendi. 14 haftalık kurs sonunda 357 kursiyere sertifikaları takdim edildi.

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde (ŞKM) düzenlenen sertifika törenine, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, Şehitkamil İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdüresi Suna Sert Polat ve kursiyerler katıldı. Törenin açış konuşmasını yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, "Birlikten kuvvet doğar mantığıyla, biz Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü ve kendi çalışma arkadaşlarımızla birlikte el ele verdik, gönül gönüle verdik, bu tür faaliyetleri yapmaya gayret gösterdik. Bugün eğitim aldığınız o sosyal tesislerin sahipleri sizlersiniz. İçinde bulunduğumuz mekan sizlerin mekanı. Sizler bizleri görevlendirdiniz ki bizler bu hizmetleri yapalım. Ama bu binalar yapıldıktan sonra, bunların içi sizlerle doluyorsa, bir eğitim alınıyorsa, bir mana ifade ediyor. Yoksa buralar boş durmuş, gereksiz ve manasız aktiviteler olmuş, hiçbir etkisi olmayacak. İnşallah bu 0-6 yaş aile eğitiminden sonra, 7-11 ve 12-18 yaşlara yönelik olarak ta eğitimler devam ettirilecek. Ben özellikle bu eğitim programına katkı koyan başta Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Halk Eğitimi Merkezi olmak üzere sosyal tesislerimizde görev yapan hocalarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Sizleri yürekten kutluyorum. Çünkü, siz buna gönül vermişsiniz, gelmişsiniz, emek veriyorsunuz. Geleceğimiz için bu emekleri veriyorsunuz. Bizim çok değişik kurslarımız var. El beceri kurslarımız var, okul öncesi eğitimlerimiz var. Ama inanır mısınız, okul öncesi eğitimdeki gelen çocukların öncelikli hocası siz anneler olarak, çocukları o seviyeye getirmişseniz, biz onu alıp daha da güzelleştiriyoruz. Sizler bize elmas verirseniz, biz size pırlanta yapıp geri verebiliriz. Önce siz anneler olarak çocuklarınızı elmas haline getirecekseniz. Bu görev size düşüyor. Çocuklarınızı belli bir noktaya getirdikten sonra biz çocuklarınızı alacağız, daha da güzelleştireceğiz. Biz el ele vereceğiz. Bizim ayrımız gayrımız yok. Yarınımızın teminatı olan çocuklarımızın daha iyi bir noktaya gelmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" dedi.

Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı ise, "Eğitime, gündüz demeden, sıkılmadan ve usanmadan her türlü katkıyı sunan Şehitkamil Belediye Başkanımız sayın Rıdvan Fadıloğlu'na öncelikle yürekten teşekkür ediyorum. Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu iyi ki var, iyi ki bizimle beraber. Çünkü Şehitkamil'e sevgiyi getirdi, Şehitkamil'e samimiyeti getirdi, Şehitkamil'e sadakati, sorumluluğu ve sabrı getirdi. İşte bunlar bir araya geldiğinde, bir aile, bir anne, bir baba, bir öğretmen ve bir vatandaş olarak düşündüğümüz zaman sevginin olmadığı, saygının olmadığı, samimiyet ve sadakat ile sorumluluğun olmadığı bir yerde neler yapılabilir? Hiçbir şey yapılmaz. Bugün burada, Şehitkamil Belediye Başkanımız, eğitimin her konusunda, fiziki mekandan tutun eğitimin her kademesinde bizi hiçbir zaman yalnız bırakmıyor. Bunun için Başkanımız sayın Rıdvan Fadıloğlu'na bir kez daha sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Bu eğitime katılan sizleri de yürekten kutluyorum" diye konuştu.

Şehitkamil İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdüresi Suna Sert Polat ise, "2014-2015 eğitim ve öğretim yılında, 20 adet açılan Aile Eğitimi kurslarının 19 tanesini Şehitkamil Belediyesi iş birliği içerisinde Şehitkamil Belediyesi'ne ait Sosyal Tesisi Aile Merkezlerinde açtık. Birinci grup olan kurslarımız 14 haftanın sonunda bugün tamamlanmış bulunmaktadır. Birinci grup olan kurslarımızda 481 bayanımıza aile eğitimleri verdik. Öğretmenlerimiz bu merkezlerde açacakları ikinci grup kursları için çalışmalarını ve gerekli olan alan taramalarını tamamlamak üzereler. Bu çalışmalarda bizlerden desteklerini esirgemeyen Şehitkamil Belediye Başkanımız sayın Rıdvan Fadıloğlu'na ve ekibine sonsuz teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Yapılan açış konuşmalarının ardından, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, Şehitkamil İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdüresi Suna Sert Polat, 0-6 yaş Aile Eğitimi Kursuna katılan 357 kursiyere sertifikalarını takdim etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Mehmet Yağcı Şehitkamil Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title