Haberler

Şehitkamil Belediyesi'nden Bayat Ekmekleri Toplama Çalışması

Gaziantep'te merkez Şehitkamil Belediyesi, bayatlayan ekmeklerin çöpe atılmasını önlemek için çalışma başlattı.

Gaziantep'te merkez Şehitkamil Belediyesi, bayatlayan ekmeklerin çöpe atılmasını önlemek için çalışma başlattı. Belediye ekipleri, iki kamyonetle mahalleleri gezip, besicilik yapan çiftçilere satmak üzere bayat ekmek toplamaya başladı.

Şehitkamil Belediye Başkanı AK Parti'li Rıdvan Fadıloğlu, "Ekmeğimizin bayatlamadan tüketilmesi en güzeli. Ama bu yapılmıyorsa bayat ekmekten de faydalanılması gerekir. Bayat ekmekleri toplayıp, besicilere uygun fiyatlarla satacağız. Besiciler, sahip oldukları hayvanlarına bu ekmekleri yedirecek ve yem giderlerinden tasarruf sağlayacak. Belediyle olarak elde ettiğimiz parayla da ilçedeki tüm apartmanlara birer ekmek bidonu alacağız. Ekiplerimiz bu bidonlarda biriken ekmekleri toplayarak projeyi devam ettirecek" dedi.

BİR AYDA 3 TON EKMEK TOPLANDI

Başkan Fadıloğlu, ilk etapta 10 mahallede 06. 00-15. 00 saatleri arasında bayat ekmek toplama işini başlattıklarını ve projenin ilk ayında 3 tona yakın bayat ekmek topladıklarını kaydetti. Fadıloğlu, "Bayat ekmeklerin ekonomiye geri dönüşümü projesini tüm ilçede yaygınlaştırmamız halinde topladığımız miktarın 3-4 katına çıkabileceğini öngörüyoruz. Halkımız da projeye hassasiyet gösterdi ve evlerindeki bayat ekmekleri çöpe atmayıp, toplama ekiplerine teslim ediyor. Bayat ekmeklerin uygun fiyatlarla besicilere satılmasının yanı sıra ileriki günlerde talep edilmesi halinde hayvan barınağına da verebiliriz" diye konuştu.

Şehitkamil Belediyesi'nin bu projesi ilçe sakinlerinden destek gördü. Vatandaşlar, "Bayat ekmekleri çaresiz olarak çöpe atıyorduk. Artık görevlilere teslim ediyoruz ve faydalı bir işte kullanılması sağlanıyor. Güzel bir girişim" ifadelerini kullandı. - Gaziantep

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

title