Haberler

Şehit Polisin Kardeşinden Çok Konuşulacak İddia!

Güncelleme:

Şehit polis memuru İsa İpek'in kardeşi, saldırıya uğrayan polis merkezine önceden terör saldırısı ihbarı yapıldığını ancak yeterli önlem alınmadığını söyledi.

Adana'nın Pozantı ilçesi Emniyet Müdürlüğü'ne PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit düşen iki polisten İsa İpek'in kardeşi Ramazan İpek, polis merkezine terör saldırısı ihbarında bulunulduğunu daha önce duyduğunu; bu nedenle saldırıda bir güvenlik zafiyeti olduğunu iddia etti.

ŞEHİDİN BABASI: HİÇ SALDIRI İHTİMALİYLE İLGİLİ KONUŞMADIK

Merkez Seyhan ilçesindeki Fevzipaşa Mahallesi'nde bulunan şehit İsa İpek'in ailesiyle birlikte yaşadığı eve, Türk bayrağı asıldı. Şehit ailesi de taziye çadırında başsağlığı dileklerini kabul etti. Şehidin babası Mümin İpek, oğluyla en son olay akşamı görüştüğünü belirterek, "Hiç terör saldırısı ihtimaliyle ilgili konuşmadık, başka şeyler konuştuk." dedi.

"BİZE SALDIRABİLİRLER, İSTİHBARAT GELİYOR"

Şehidin kardeşi Ramazan İpek de, "Daha önce de istihbarat geliyordu ki, ağabeyimle telefonla yaptığımız görüşmelerde buna benzer şeyler söyledi. Olaydan iki gün önce bir yakınımızın cenazesine gitmiştik. Ağabeyim bize, 'Bize de saldırıda bulunulabilir, istihbarat geliyor.' diye söylüyordu. Biz hatta, 'Dikkatli olun' diyorduk." diye konuştu.

"KAMERALAR GECE GÖSTERMİYOR, BASİT BİR TEL ÖRGÜ VAR"

Saldırıya uğrayan polis merkezinde görevli polislerin olayın olduğu bölgede balık tutan yabancı şahıslar gördüğünü söylediğini anlatan Ramazan İpek, şöyle devam etti:

"Önceden istihbarat verilmiş ama yakın önlem alınmamış. Bir de şöyle söylenti var. Merkezde polis sayısı 3-4 kişiymiş saldırı olduğunda. Bir nöbetçi var. Zaten arkadan girdikleri için nöbetçi görmüyor. Bir de emniyetin arka tarafında yeterince aydınlatma yok. Kameralar gece göstermiyor, sadece basit bir tel örgü var. 2-3 tane polis de içerdeymiş. Bize söylendiğine göre 2'si dinlenme odasında oturuyorlarmış. Nöbetleri bittiği için istirahat ediyorlarmış. 1 polis memuru da çay ocağına girmiş. Bunu çay ocağına giren polis kendisi anlattı bize bunu.

O polis, 'Ben çay ocağına gittim çay almak için' dedi. Silah sesleri duyduğunu, 2 teröristin bunlara ateş ettiğini, birisinin yere düştüğünü anlattı. O da sesi duyar duymaz çay ocağından çıkıp kendisinin de ateş açtığını, o ara birinin kaçtığını, o arada dışarıdaki nöbetçinin bu kişiyi vurduğunu, diğerinin üzerine de saldırıda yaralandıktan sonra şehit olan Serdar Kazar polisimizin atladığını gördüğünü anlattı.

"GÜVENLİK ZAAFİYETİ VAR"

Kimseyi de suçlamak istemiyoruz ama karakolun yeterince güvenlikli olduğunu söyleyemeyiz. Güvenlik zaafiyeti var. Bir karakolun bahçesine PKK'lının girmesi başlı başına bir güvenlik zaafiyetidir. Bir PKK'lı karakola dışarıdan ateş açsa, buna kimse bir şey diyemez ama içeriye girip de silah sıkması nasıl bir şeydir. Bunu anlayamıyoruz. O karakolun güvenlik kamerasını izlemek isteriz eğer gösterirlerse."

"KARAKOLA GİRENLERE KİMSE 'DURUN BAKAYIM' DEMİYORDU"

Ağabeyinin şehit olduğu polis merkezine daha önceleri rahatlıkla girdiklerini ve kimsenin kendilerini aramadığını belirten Ramazan İpek, şöyle konuştu:

"Belki simamızı ağabeyimize benzetiyor olabilirler ve 'Niye geldin?' demiyorlar ama başka şahıslar da girdiğinde kimse 'Niye bu karakolun içine böyle giriyorsunuz, durun bakayım, kimsiniz siz?' demiyordu. Olayla ilgili daha önce bir istihbarat olsa da kimsenin aklına Pozantı'da böyle bir şey olabileceği gelmiyordu.

"ASTSUBAY AĞABEYİME, POZANTI'YA SALDIRI OLABİLECEĞİNİ SÖYLEMİŞ"

Ben ağabeyimle en son akşam saat 23.00 gibi konuştum. Astsubay olan ve Şanlıurfa'ya göreve giden diğer kardeşime daha önceki konuşmalarında, 'Kardeş dikkatli ol, terörün ne yapacağı belli değil.' demiş. Terör olaylarından şikayetçiydi. Ağabeylerime söylemiş ufak tefek istihbaratların geldiğini, Pozantı'ya da saldırmayı düşündüklerini söylemiş. Bunu kesin bir bilgiye dayalı olup olmadığını bilmiyorum.

"TERÖRÜN BİTMESİ İÇİN NE GEREKİYORSA YAPILMASINI İSTİYORUZ"

Biz 7 kardeşiz, birini şehit verdik, biri astsubay. Ben komanda olarak askerlik yaptım. Gerekirse biz de gider seve seve askerlik yaparız. Bir bedel ödeyecekse bu ülke ödeyecek, kana kansa kana kan, dişe dişse dişe diş. Konunun üzerine gitmelerini, terörün bitmesi için ne gerekiyorsa yapılmasını istiyoruz."

ŞEHİT BABASI TAZİYELERİ KABUL ETTİ

Pozantı'da şehit olan polis memurlarından Serdar Kazar için merkez Yüreğir ilçesindeki Serinevler Mahallesi'nde oluşturulan taziye yerinde baba Adem Kazar, başsağlığı dileklerini kabul etti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın da dün ziyaret ettiği baba Adem Kazar, okunan dualara eşlik etti. Taziye yerinde herkesin çok üzgün olduğu gözlendi.

TERÖRİSTLER ADANA'DA SORGULANACAKLAR

Pozantı'daki saldırının ardından Mersin'in Tarsus ilçesindeki Deliçay Mevkii'nde yakalanan 2 şüphelinin Mersin Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorguları tamamlandı. Saldırıyla ilgili bağlantıları araştırılan şüpheliler, Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne teslim edildi. Şüpheliler burada da olayla ilgili sorgulanacak.

CESETLERİNE OTOPSİ YAPILDI

Pozantı'daki çatışmada öldürülen 2 terörist cenazesinin otopsi işlemi de Adana Adli Tıp Kurumu'nda tamamlandı. Üzerlerinde çok sayıda kurşun yarası bulunan teröristlerin henüz açık kimliklerinin net olarak belirlenmediği ileri sürüldü. Cenazeleri teşhis etmek için herhangi bir başvurunun da yapılmadığını belirtildi.

GÜNEYDE TERÖRİSTLERİN BARINDIĞI DAĞLAR KUŞATILDI

Adana'nın Pozantı ilçesinde 2 polisin şehit edilmesi üzerine Toroslar, Osmaniye'de belediye su deposunun, Antakya'da da Radar Komutanlığı'nın uzun namlulu silahlarla taranması nedeniyle bu dağların devamı olan Amanoslar güvenlik kuvvetleri tarafından karadan ve havadan kuşatıldı. PKK'lıların uzun yıllar barınmaya çalıştığı Amanos ile Toroslar'da her mağara araştırılıyor. Özellikle Pozantı saldırısından sonra kaçtığı ileri sürülen 2 PKK'lının gidebileceği Toroslar'daki ormanlık alanlar da didik didik ediliyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fevzipaşa Toroslar Pozantı Seyhan Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
title