Haberler

Şehit Kızının Bu Sözüne Dayanamadı

Güncelleme:

Konya Askeri Şehitliği'ndeki törende Ahmet Davutoğlu ile şehit kızı arasındaki diyalog yürekleri parçaladı.

Konya'da "18 Mart Çanakkele Zaferi ve Şehitleri Anma" günü nedeniyle düzenlenen törende 10 yaşındaki şehit kızı Gülnisa Alkış, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na, "Ben babamı hiç görmedim"dedi. Davutoğlu, küçük kıza sarılıp kızı alnından öptü ve "Beni baban kabul eder misin? Ne zaman bir baba sesi duymak istersen beni ara" dedi.

Konya'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97'nci yıldönümü nedeniyle ilk tören, Konya Garnizon Şehitliği'nde yapıldı. Eşi Sare Davutoğlu ile birlikte törene katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, şehitlik defterini imzalayıp elinde karanfille şehitlerin mezarlarını ziyaret ettiği sırada yanına küçük bir kız yaklaştı.

Şehit kızı olduğunu belirten Gülnisa Alkış, Davutoğlu'na, "Ben babamı hiç görmedim" dedi. Bakan Davutoğlu'da törene katılanları sözleriyle duygusallandıran Gülnisa Alkış ile birlikte babasının mezarı başına gitti. 2002 yılında Tunceli'de vatani görevini yaptığı sırada terör örgütü ile girilen silahlı çatışmada şehit olan piyade komando er Selçuk Alkış'ın ailesine de başsağlığı dileyen Davutoğlu, "Kızınızı çok iyi yetiştirmişsiniz. Bana geldi. 'Ben babamı hiç görmedim' dedi. Ben de 'Beni baban olarak kabul edermisin' dedim o da kabul etti" dedi.

"BABA SESİ DUYMAK İSTERSEN BENİ ARA"

Gülnisa Alkış'a, "Ne zaman bir baba sesi duymak istersen beni ara" diyerek telefon numarasını veren Davutoğlu, "Benim de 3 kızım var. Onlar da artık senin ablan" dedi.

Garnizon Şehitliği'nin ardından törenler Mevlana Kültür Merkezi'nde devam etti.

"AFGANİSTAN BİZİM İÇİN YABANCI DİYAR DEĞİL"

Törende konuşan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Afganistan'da şehit olan 12 askerin ailesine başsağlığı diledi. Afganistan'a her gittiğinde Türk birliklerini ziyaret ettiklerini ve orada görev yapan askerlerin gözlerinin ışıl ışıl parladığını anlatan Davutoğlu, helikopter kazasını ilk aldığında şehit olan askerlerin isimleri ulaşıncaya kadar yüzlerinin, gözünde canlandığını söyledi. Afganistan'da şehit olan askerlerin, bir vatan toprağına hizmet ederken şehit olduklarını hatırlatan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Askerlerimiz, bizimle tarih bağı olan bütün ülkelerde aynı idealleri savunmak için oradalar. Başka bir şeyi savunmak için değil. Afganistan bizim için yabancı bir diyar değil. Biz orada bir uluslararası gücün parçası için orada değiliz. Tarih boyunca bizim olmuş bir ata yurdunu savunmak için ordayız. Aynı şeyi Bosna'da yapıyoruz. Uluslararası barışı sağlamak için ordaki vatandaşlarımızın, kardeşimizin haklarını savunmak için onlara yardım etmek bizlerin başlıca görevidir"

"BABAM CENNETTE, MADALYASINI BEN ALIYORUM"

Burada şehitler adına ailelerine 'Devlet Övünç Madalyası' verildi. 2006 yılında Şırnak'ta PKK'lı teröristler tarafından yola döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Jandarma er Muhammet Erkesikbaş adına kızı 5 yaşındaki Rumeysa, 2010 yılında Siirt'te teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Yunus Berber, adına 4 yaşındaki kızı Esilanur'a 'Devlet Övünç Madalyası' verildi. Yine aynı yıl Siirt'te şehit olan Üsteğmen Mustafa Çuhadar adına 3 yaşındaki Melihanur, 2010 yılında Tunceli'de şehit olan Piyade Uzman Çavuş Bilal Gülcan adına babası Recep Gülcan ile gaziler Mehmet Yücel ve Adnan Kalafat'a 'Devlet Övünç Madalyası' verildi.

Madalyaları veren Davutoğlu, şehit kızı Melihanur Çuhadar'ı kucağına alıp madalyasını taktı. Mehile Nur ise "Babam yaşasa madalyayı kendisi alacaktı. Babam şu an cennette, onun yerine ben alıyorum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Davutoğlu Gülnisa Alkış Afganistan Konya Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

title