Haberler

Şehir Tiyatrosu Töre ile Perde Dedi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu yeni sezonu ‘Töre’ isimli oyun ile açtı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu yeni sezonu 'Töre' isimli oyun ile açtı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz olarak sergilenen oyun, her Salı saat 14.00 ile 20.00'da sanatseverlerle buluşacak. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin bir kültür etkinliği olarak sahnelenen oyunu Turgut Özakman yazarken, yönetmenliğini ise E. Yılmaz yaptı. İki perdelik oyunda 11 tiyatrocu görev alıyor.

Aralarında kan davası olan iki ailenin fertlerinden birinin silahını bırakarak diğer aileye sığınması ile başlayan oyunda duyguların ve mantığın çatışması anlatılıyor. Gaziantep'in son yıllarda kültür ve sanat anlamında önemli bir mesafe kaydettiğini belirten Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, bu bağlamda birçok projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Gaziantep'in sanayi ile elde ettiği ünü, son dönemlerde kültür ve sanat ile taçlandırmak için yoğun çaba gösterdiklerini işaret eden Güzelbey, bu doğrultuda birçok projeyi hayata geçirdiklerini kaydetti.

Kültür ve sanat merkezlerinin yanı sıra açtıkları müzelerin de bunlara birer örnek teşkil ettiğini ifade eden Güzelbey, şehir tiyatrosunun ise vatandaşlara sosyal hayatta yeni bir alan açtığını vurguladı.

Güzelbey, bu doğrultuda sahnelerde tiyatrocuları yalnız bırakmayan Gazianteplilere teşekkür etti.

2006 yılında kurulan şehir tiyatrosunun 8 yıl içinde il merkezi ve ilçelerde on binlerce izleyici ile buluştuğunu aktaran Başkan Güzelbey, ilginin her geçen gün artarak devam ettiğini kaydetti. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Turgut Özakman Asım Güzelbey Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title