Haberler

Şehir Tiyatroları Talat Halman'ı Anacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Türkiye'nin ilk Kültür Bakanı, şair ve çevirmen Talat Sait Halman'ı, yazılışının 30. yılında "Kahramanlar ve Soytarılar" ile anacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Türkiye'nin ilk Kültür Bakanı, şair ve çevirmen Talat Sait Halman'ı, yazılışının 30. yılında "Kahramanlar ve Soytarılar" ile anacak.

Şehir Tiyatroları'ndan yapılan açıklamaya göre, Türk dili ve edebiyatına önemli katkıları bulunan, yaptığı çalışmalarla Türkiye edebiyat ve kültürünü dünyaya tanıtan Halman'ın anısına gerçekleştirilecek gecede, Halman'ın Shakespeare eserlerinden seçtiği tirat ve soneleri, Shakespeare'e dair anı ve anlatıları, dünya ve Türkiye'deki oyunlarda yer almış pek çok komik hikayeyle harmanladığı "Kahramanlar ve Soytarılar" isimli oyunu okunacak.

Shakespeare'in hemen hemen bütün eserlerinden alıntılarla şekillenen ve ilk kez 1985'in Ocak ayında Müşfik Kenter tarafından sahnelenen oyun, yazılışının 30. yılında usta şairin anısına, bir saygı duruşu olarak Şehir Tiyatroları Sahnesi'nden seyirciyi selamlayacak.

"Kahramanlar ve Soytarılar" oyununa Aliye Uzunatağan, Ani İpekkaya, Bülent Emin Yarar, Defne Halman, Derya Alabora, Engin Alkan, Erhan Yazıcıoğlu, Genco Erkal, Göksel Kortay, Gülriz Sururi, Hümay Güldağ, Kadriye Kenter, Levent Öktem, Mehmet Ali Kaptanlar, Meral Çetinkaya, Muhammet Uzuner, Murat Garibağaoğlu, Orhan Alkaya, Osman Wöber, Selçuk Yöntem, Taner Barlas, Taner Birsel, Tilbe Saran, Tomris İncer, Toron Karacaoğlu, Ülkü Duru, Yetkin Dikinciler, Yıldız Kenter, Zafer Ergin, Zeliha Berksoy ve Zihni Göktay ses verecek.

Selim Atakan'ın Shakespeare soneleri için bestelediği müziklerin eşlik edeceği ve Seçkin Selvi'nin açılış konuşması ile başlayacak anma gecesi, 18 Ocak'ta Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde gerçekleştirilecek. - İstanbul

Kaynak: AA / Kültür Sanat

İstanbul Büyükşehir Belediyesi William Shakespeare Türkiye Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title