Haberler

Şehir Kimliği" Çalıştayının Yeni Adresi Konya Olacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Konya Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediği Şehir Kimliği Çalıştayı tanıtım toplantısı, 27 Aralık’ta Mevlana Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Konya Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediği "Şehir Kimliği" çalıştayı tanıtım toplantısı, 27 Aralık'ta gerçekleştirilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, çalıştay, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin katılımıyla Konya'da Mevlana Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek.

Bakan Danışmanı İbrahim Acar koordinatörlüğünde gerçekleştirilen Şehir Kimliği Çalıştaylarının sekizincisi olacak çalıştayda, Konya Valisi Muammer Erol ve Konya Belediye  Başkanı Tahir Akyürek'in de birer konuşma yapması bekleniyor.

-Şehir Kimliği Çalıştayı

Şehir Kimliği Çalıştayları, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin "Sivas'a, Adıyaman'a, Rize'ye, Düzce'ye Ankara'dan bakmakla olmaz. Nasıl ki tek tip kıyafet her bedene olmazsa her şehre aynı kimlik olmaz, biz halkımızın ayağına gideriz. Onun görüşüne göre hareket ederiz" şeklindeki talimatıyla başladı.

Çalıştaylar, şehre, şehirlinin gözünden ve gönlünden bakmak ve şehrin gelecek vizyonunu şehirde yaşayanlarla birlikte belirlemek için düzenleniyor. Yapılacak çalıştaylar 81 ili kapsayacak.

Çalıştaylarda bakanlık bürokratları, şehrin yerel ve genel siyaset temsilcileri, bürokrasi temsilcileri, sivil toplum temsilcileri, akademisyenler, kanaat önderleri, kültür-sanat ve spor temsilcilerinin yanı sıra şehrin kamuoyu algısının oluşmasında ve gelişmesinde etkili olan medya mensupları ile bir araya geliniyor.

Özüne sadık şehirlerin, değişim-gelişim süreçlerinde oluşan fırsatların da değerlendirildiği çalıştaylarda, yuvarlak masa sistemi ve müzakere usulü uygulanıyor. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Davutoğlu İdris Güllüce Konya Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title