Haberler

Seferihisar Saanen Keçileri Azerbaycan Yolcusu

Küçükbaş hayvancılık sektörünün önde gele kuruluşlarından Türer A.Ş, Türkiye’de ilk kez Saanen keçisi ihracat etti.

Küçükbaş hayvancılık sektörünün önde gele kuruluşlarından Türer A.Ş, Türkiye'de ilk kez Saanen keçisi ihracat etti. Azerbaycan'a satışı gerçekleşen Saanen keçiler 18 Mart Salı günü Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in katılacağı törenle yola çıkacak.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in katılımıyla 18 Mart Salı günü Kemalpaşa'da düzenlenecek Kırsal Kalkınma Yatırımları toplu açılış töreninde Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen Saanen Keçi ihracatındaki hayvanların sevki yapılacak. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in sertifikalarını onaylayacağı Sannen Keçiler düzenlenen mini törenin ardından yola çıkacak.

İlk kez 1959 yılında ithal edilen ve o günden bugüne sürekli ithal edilen Saanen keçilerin Türkiye'de ilk kez ithali gerçekleşecek. 2003 yılından beri yerli maltız ve saanen kırması keçileri Avustralya'dan getirilen Saanen Tekeler ve Fransa'dan getirilen spermalarla yoğun bir ıslah programı uygulayan Özer Türer'e ait Türer A.Ş bünyesindeki Özer Türer Koyun Keçi Çiftliği, 10 yıllık çalışmalarının ardından Avrupa ülkelerindeki ortalama verimliliği yakalayan ve yüzde 95 saf saanen kanı taşıyan elit bir sürü elde etmeyi başardı.

Türkiye'nin tüm bölgelerinden ve Türki Cumhuriyetler ve Rusya başta olmak üzere yurtdışından yoğun bir satın alma talebi ile karşı karşıya kaldıklarını ama ihracatı çok önemsediklerini belirten Özer Türer: "Tüm platformlarda bir konunun altını sürekli çiziyoruz. Küçükbaş hayvancılık Türkiye için büyük bir ihracat potansiyeli. Keçi ve keçi ürünlerine sadece Türkiye'de değil yurtdışında da yoğun bir talep var. Üretim ne kadar artarsa artsın talebi karşılamaktan çok uzak. Bu konuda Türkiye çok şanslı bir ülke. Keçicilik Anadolu insanı için yaşam tarzı, kültürünün bir parçası. Elimizdeki hayvan varlığın ıslah ederek ve ağıl koşullarını iyileştirerek ihracat anlamında önemli bir gelişme kaydedebiliriz" dedi.

Özer Türer Koyun Keçi Çiftliği işletme sorumlusu Ahmet Duman, ilk etapta 90'ını dişi 10'u teke olmak üzere 100 adet keçi ihracat edeceklerini, adaptasyonun ardından ihracatın devam edeceğini, Türki Cumhuriyetler başta olmak üzere doğu ülkelerinden yoğun bir talep olduğunu belirtti. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title